Virgil Popescu (Foto: Calea Europeană)

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost prezent la Antena 3, unde a explicat, din nou cum stau lucrurile în privința plafonării și compensării prețului la energia electrică și gaze, un subiect „fierbinte” în această perioadă. Printre altele, ministrul a fost întrebat de către moderatorul emisiunii Subiectiv, care este părerea sa cu privire situația din București, unde mai bine de 1.000 de blocuri nu au apă caldă. Iar răspunsul lui Popescu a fost că această situație șine de țevile sparte, nu de parametri la apa caldă, ori de creșterea prețului la gazele naturale folosite pentru producerea acesteia.

„Sincer să fiu, îmi pare rău. Îmi pare rău de acest lucru. Îmi pare rău că Termoenergetica nu reușește să rezolve problema țevilor sparte până la urmă, că e o problemă de țevi sparte. Nu s-au făcut investiții, dar nici acum când sunt bani și s-au semnat contractele pe POIM, nu s-au demarat (investitii). Ce se întâmplă la primăria generală, ce se întâmplă la CGMB, ce se întâmplă la Termoenergetica, mie mi-e foarte greu să înțeleg. Bucureștiul este până la urmă cel mai bogat oraș din România, cu cel mai mare PIB/cap de locuitor, are și cel mai mic preț la gaz, pentru că întâmplător ELCEN știe să își facă treaba și a contractat din vară gazul. Are cel mai mic preț la gaz”, a răspuns joi, la Antena 3, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

De altfel, la începutul acestei săptămâni, Nicușor Dan a anunțat semnarea unui acord pentru modernizarea a altor 11 km din rețeaua de apă caldă și de căldură. Aceștia fac parte din cei 40 de km scoși la licitație anul trecut.

„Am semnat Acordul pentru modernizarea altor 11 km din rețeaua primară de termoficare. Lucrările vor începe în luna ianuarie și vor fi realizate de Compania Energetica. Segmentul care urmează să fie modernizat este aferent magistralei Grozăvești. De asemenea, face parte din cei 40 de kilometri de rețea de termoficare scoși la licitație în 2021”, a scris Nicușor Dan pe contul său de Facebook.

Nicușor Dan solicită peste 900 de milioane de lei pentru acoperirea subvenției la gaze

Articolul precedentVicepreşedintele PNL, după ce un social democrat a fost numit secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni: o eroare politică
Articolul următorTheodor Stolojan și pensiile speciale: „O porcărie făcută de politicienii români, grupuri de interese”