Sursa: Facebook

Fost președinte peste liberali și fost premier, Theodor Stolojan a vorbit ieri despre ultimele noutăți care vizează sistemul de pensii.

Din postura de pensionar în care se află la cei 78 de ani ai săi, Stolojan a arătat că nu are o problemă să plătească din pensia sa contribuțiile la sănătate.

Fostul premier nu s-a ferit nici să dezvăluie cât îi aduce poștașul lună de lună, ca pensionar „pe bază de contribuție”: 5.000 de lei, însă a punctat că pensiile speciale sunt „o porcărie”.

Potrivit acestuia, pensiile speciale, sunt „o porcărie făcută de politicienii români, grupuri de interese care au putut determina Parlamentul să ia astfel de măsuri”.

Am o pensie de 5.000 de lei, am fost prim-ministru … pe bază de contribuție. S-a introdus din 1 ianuarie 2022, că ce depășește 4.000 de lei, voi plăti contribuțiile de sănătate. Sunt perfect de acord, mi se părea o aberație să nu plătesc contribuțiile de asigurări de sănătate.

(…) Pentru ce trebuie să ia primarul pensie specială, de ce judecătorul? Pentru că el oricum are un salariu mare. (..) Putem da și noi parlamentarilor, judecătorilor, dar contează măsura, în toate.

Noi am ajuns în situația aberantă în care cumulează în ultimul an, bagă bonusuri, și ajung cu pensia mai mare decât salariul”, a spus Theodor Stolojan, citat de Antena 3.

Stolojan nu a „cochetat” cu funcția de premier decât un an, între 16 octombrie 1991 și 18 noiembrie 1992, din partea FSN. Aceasta în condițiile în care în 1996 a susținut candidatura la președinție a candidatului PDSR Ion Iliescu, iar 4 ani mai târziu, în 2000, a candidat pentru președinție din partea PNL, obținând 11,78% din voturi.

Deja în 2002 a fost ales președinte al PNL, iar în 2003 partidul său s-a aliat cu Partidul Democrat, condus de Traian Băsescu, pe atunci primar al Bucureștiului, formând Alianța D.A. – Dreptate și Adevăr. În 2004, Stolojan și-a anunțat candidatura la președinție din partea alianței, la care renunță câteva luni mai târziu. De aici, în anul 2008, președintele Băsescu l-a desemnat pentru un nou mandat de premier, dar la 15 decembrie 2008 a renunțat și la candidatura pentru funcția respectivă.

Articolul precedentVirgil Popescu nu înțelege ce se întâmplă la PMB
Articolul următorTerapia Cluj, afectată de situația din Kazahstan