George Simion (AUR), captură video

Co-președintele AUR, George Simion îl avertizează pe președintele României că va începe procedura pentru suspendarea acestuia dacă va prelungi „domnia domnului Cîțu”, relatează Agerpres. Afirmația lui Simion vine în contextul în care partidele sunt invitate la consultări, la Cotroceni, cu privire la desemnarea unui nou premier abia săptămâna viitoare.

„În momentul în care Klaus Iohannis, săptămâna viitoare, nu desemnează un prim-ministru în urma consultărilor pe care trebuie să le aibă cu partidele, dacă va prelungi interimatul, noi vom acționa în consecință. Dacă intenționează să amâne Guvernul acesta interimar, să prelungească domnia domnului Cîțu, care a fost demis de Parlament, vom iniția procedurile de suspendare”, a declarat, miercuri, George Simion, co-președintele AUR.

Potrivit Art 95 din Constituția României, pentru suspendarea din funcție a președintelui României este nevoie de o treime din numărul deputaților și senatorilor, iar dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea acestuia.

„Nu avem o treime, noi avem doar 10%, în rest vom folosi toate metodele de presiune publică pe care le avem, online, offline, semnături, mitinguri. Săptămâna viitoare, în momentul în care vom vedea care este răspunsul lui Klaus Iohannis, îl avertizăm, nu este stăpânul nostru, suntem trimiși aici, în Parlament, de un număr important de români. La viitoarele alegeri o să avem și mai multe voturi și mai multă susținere din partea românilor. Procedură parlamentară, dublată cu democrație participativă din partea cetățenilor”, a explicat George Simion.

„Mi se pare o temă falsă în acest moment”

De altfel, opinia lui Simion, cu privire la suspendarea lui Iohannis nu este împărtășită de liderul celui mai mare partid din opoziție, Ciolacu afirmând că demersul nu este oportun, aceasta nefiind o prioritate pentru români.

„Există vreo majoritate? Nu cred că prioritatea românilor acum este suspendarea. Acum facem diferența între partide care câștigă alegeri și partide mici care încearcă cu lucruri fantastice să schimbe agenda. Nu ar trebui suspendat domnul Iohannis. Ca să suspenzi un președinte îți trebuie o majoritate în Parlament. Mi se pare o temă falsă în acest moment. Eu să mă aventurez într-o temă falsă, nu voi face acest lucru”, a declarat Ciolacu, marți, după moțiunea de cenzură.

Simion trage succesul moțiunii pe „turta” AUR

Articolul precedentValeriu Gheorghiță, critic cu medicii anti-vacciniști
Articolul următorJumătate din liberalii sibieni vor să părăsească partidul