Doi dintre parlamentarii semnatari ai scrisorii prin care cer ca fostul președinte PNL, Ludovic Orban, să fie numit prim-ministru au de gând să părăsească partidul și să-l urmeze pe fostul lider liberal.

Constantin Șovăială și Christine Thellmann sunt parlamentarii care au semnat scrisoare prin care anunță susținerea lui Orban. Constantin Șovăială a explicat că va rămâne în echipa lui Orban și-l va susține pentru funcția de prim-ministru, relatează TurnulSfatului.ro.

Bătălia dintre Cîțu și Orban continuă

Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu, a postat pe pagina sa de Facebook în care cere încheierea crizei politice în care se află România. Turcan a explicat că țara se confruntă și cu o criză sanitară fără precedent și îndeamnă ca această criză politică să fie rezolvată cât mai repede posibil.

”Oamenii doresc ca toată atenţia să fie concentrată pe problemele dificile cu care se confruntă România”, a mai precizat Raluca Turcan în postarea pe Facebook.

Fostul președinte al PNL a declarat că are de gând să-și formeze propriul partid politic. Orban susține că actualii conducători ai partidului nu au nicio legătură cu PNL. ”Mi-am construit cariera prin muncă, prin efort. În interiorul partidului, oamenii țin la mine, au fost lângă mine pentru că și eu am fost alături de el”, a declarat Orban la  Realitatea Plus. De asemenea, fostul lider liberal a explicat că va susține mereu lucrurile fundamentale care au făcut parte din istoria PNL.

Rareș Bogdan îl susține pe Florin Cîțu ca prim-ministru

Prim-vicepreședintele PNL a declarat că PNL va merge la masa tratativelor cu Florin Cîțu ca propunere pentru funcția de prim-ministru. Chiar dacă guvernul condus de Cîțu a fost demis, după trecerea moțiunii de cenzură, liberalii îl susțin în continuare.

În interiorul partidului se vehiculează numele lui Lucian Bode, Nicolae Ciucă și Dan Vîlceanu pentru funcția de prim-ministru. Președintele USR PLUS, Dacian Cioloș a explicat că își dorește refacerea coaliției de guvernare, dar cu fără Florin Cîțu în funcția de prim-ministru. Klaus Iohannis a anunțat, după ce guvernul Cîțu a fost demis, că politicienii au timp o săptămână să ia decizii mature, în contextul în care țara se confruntă cnu doar cu o criză sanitară ci și cu una politică.

Orban nu exclude posibilitatea înființării unui „PNL 2”

Articolul precedentAUR este hotărât să îl suspende pe Iohannis dacă nu oprește criza politică
Articolul următorEXCLUSIV(II) Lavinia Coțofană chiar a „zburat” la trei locuri de muncă. Actele arată că era imposibil și a semnat fără atribuții legale
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.