Orban nu exclude posibilitatea înființării unui „PNL 2”

„Când voi fi convins că PNL-ul a devenit o carcasă care nu mai are nicio legătură cu partidul istoric, sunt gata inclusiv să creez o construcție politică care să continue trecutul Partidului Național Liberal”

Ludovic Orban (captură video)

Fostul președinte PNL, Ludovic Orban, a vorbit în cadrul emisiunii moderate de Anca Alexandrescu, de la România TV, despre eventualitatea plecării din PNL, la un moment dat. „De duminică, echipa de conducere aproape că nu mai e PNL, nu mai are nicio legătură cu spiritul liberal, cu cultură, tradiția, democrația internă”, a spus Orban, aseară.

Ludovic Orban: „Ce s-a întâmplat la Congres pe mine m-a marcat profund și m-a făcut pentru prima oară să-mi pun întrebarea dacă mai am ce să caut în această gașcă care a călcat în picioare lucruri fundamentale în democrație”

Potrivit spuselor fostului lider PNL, votul de la congres nu ar fi fost liber, ci ar fi avut patru sisteme de control. „A fost un coșmar, eu așa ceva n-am trăit în 31 de ani. Pentru mine toți cei care au implementat un astfel de sistem reprezintă un pericol public pentru democrația românească”, a declarat Orban.

Cu toate că nu mai e liderul PNL, Ludovic Orban a mai spus că se simte pregătit să meargă mai departe, poate într-o altă formațiune politică, dacă altfel nu se poate. „Cu siguranță mai am un viitor în viață publică din România. Eu sunt un politician atipic, eu nu mi-am construit carieră încercând să mă pun bine cu mărimile, cu serviciile, ci prin muncă, cu relația cu oamenii simpli”.

„Când voi fi convins că PNL-ul a devenit o carcasă care nu mai are nicio legătură cu partidul istoric, sunt gata inclusiv să creez o construcție politică care să continue trecutul Partidului Național Liberal, pentru că în momentul de față cei care conduc azi partidului nu au nicio legătură cu PNL și nu au nici legătură cu lucrurile în care eu cred”, a mai spus Ludovic Orban.

Citește și: Scindare: USR PLUS a decis să se numească doar USR

Articolul precedentRăzboiul cu CAR-ul pentru „ajutoare de decese” din Tecuci intră în prelungiri: Opiniile oamenilor: „Rușine să vă fie! Vă bateți joc de cei morți”
Articolul următorCe restricții vor avea persoanele nevaccinate
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.