Ce restricții vor avea persoanele nevaccinate

Restricțiile variază de la oraș la oraș, în funcție de rata de infectare

Foto: Pixabay.com

O serie de orașe din țara noastră, unde incidența a depășit cotele critice, adoptă restricții suplimentare pentru toate persoanele nevaccinate, începând de astăzi. Dacă până acum se lua în calcul testul negativ activ, în urma noilor reglementări, această „portiță” a fost eliminată, astfel că scapă de restricții numai persoanele vaccinate cu schema completă de vaccinare (două doze cu Astra Zeneca, Pfizer și Moderna, respectiv o doză cu Johnson&Johnson).

Persoanelor nevaccinate li se interzice accesul în restaurante, săli de teatru sau săli de fitness

Potrivit hotărârii recente, în restaurante, pub-uri, săli de spectacol sau de fitness se va putea intra numai cu certificatul verde, de acum înainte. Acestea vor rămâne deschise numai până la ora 00:00.

Mai mult, se reintroduc inclusiv restricțiile de circulație pe timp de noapte, astfel că persoanelor nevaccinate le va fi interzis accesul afară între orele 20:00-5:00, cu anumite excepții motivate de o declarație pe proprie răspundere însoțită de un motiv temeinic. Vaccinații vor avea libertate de circulație, însă numai cu certificatul verde care atestă vaccinarea, la purtător.

Cu toate astea, autoritățile îi îndeamnă pe români să urmărească comunicatele locale, pentru a afla în ce măsură aceste restricții se aplică în orașele în care aceștia locuiesc, restricțiile putând să varieze de la oraș la oraș, în funcție de incidență, însă și de deciziile Prefecturilor.

Citește și: Scindare: USR PLUS a decis să se numească doar USR

Articolul precedentOrban nu exclude posibilitatea înființării unui „PNL 2”
Articolul următorMinistrul Educației recunoaște: „Nu a existat niciodată în România evaluare și nici autorizare, nici acreditare pentru învățământ online”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.