Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

În cursul zilei de duminică, USR PLUS a decis noua conducere a Biroului Național, în cadrul unei ședințe pentru modificarea statutului partidului.

La întrebarea ”Sunteți de acord ca noua denumire integrală a partidului să fie Uniunea Salvați România PLUS?”, 55% dintre membri au răspuns „NU”, 44% „DA”, iar 1% s-au abținut.

USR PLUS se va numi doar USR: s-a decis inclusiv modificarea siglei de partid

Surse din conducerea partidului au precizat, pentru Digi24.ro, că cei din USR sunt nemulțumiți de alegerea lui Dacian Cioloș la șefia partidului și „aveau nevoie de asta”. Astfel, la vot a fost schimbat numele partidului din „USR PLUS” în „USR”.

”Drive-ul intern al partidului nostru trebuie ar trebui să fie colaborarea, nu ura”

Pare că din ură față de colegii din fostul PLUS, majoritatea din Congres a decis să schimbăm sigla, cu încălcarea art 2 alin (3) din Protocolul de fuziune, votat in Congres si inregistrat la tribunal. Tristuț. Drive-ul intern al partidului nostru trebuie ar trebui să fie colaborarea, nu ura. Hai să trecem peste falii, oameni buni!”, a scris deputatul USR Mihai Polițeanu pe un grup intern al partidului.

Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al USR PLUS, cu un mandat până în anul 2023. În cursul zilei de vineri, Cioloș a precizat că urmează să propună modificarea statutului. Cu toate acestea, chiar dacă statutul nu va fi modificat, președintele USR PLUS a declarat că, în anul 2023, își va depune mandatul.

Mi se pare important să avem o discuţie aşezată. Să tragem nişte concluzii după ce vor trece doi ani, în 2023, înainte de alegerile din 2024. Obiectivul nostru este să câştigăm aceste alegeri. Să oferim românilor o alternativă viabilă”, a precizat Cioloș în cursul zilei de vineri, 1 octombrie.

Cioloș îşi propune să câştige, în 2024, alegerile prezidenţiale şi parlamentare. USR nu trebuie să devină ”un partid-balama”

Pentru 2024 trebuie să ne propunem să câştigăm prezidenţialele şi parlamentarele. Vedeţi ce se întâmplă astăzi şi cum e totul paralizat pentru că depindem de forţe politice incapabile să îşi depăşească propriul interes de partid.

Vedeţi cum PSD se pregăteşte să acapareze întreaga putere, speculând incapacitatea politică a PNL. Şi vedeţi cum reprezentanţii extremei drepte sunt pregătiţi să arunce totul în aer”, a spus Cioloş.

Mai mult, acesta a declarat că nu vede altă soluţie: membrii trebuie să se decidă între a câștiga alegerile sau a fi parte dintr-un partid-balama. De asemenea, Cioloș a precizat că prioritatea reprezintă construcţia unui partid mare, puternic şi capabil să învingă toate celelalte forţe politice.

Articolul precedentDependența adolescenților: Alegerea tipului de alcool, strâns legată de tipul de stres
Articolul următorElena Udrea și Dan Andronic, făcuți „zob” de martorii din dosarul „Hidrolectrica”: „Au luat sacoșa cu bani”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time