Captură video/Facebook/Mihai Chirica
Captură video/Facebook/Mihai Chirica

Orașul Iași va beneficia de 16 tramvaie noi, până la finalul lunii mai 2023.

Cele care au fost deja livrate au ajuns în oraș în perioada septembrie 2021 – iunie 2022.

Potrivit unui anunț publicat pe contul de Facebook al edilului din Iași, astăzi, 6 iunie 2022, la ora 12.15, la Centrul Intermodal Ţuţora (bd. Virgil Săhleanu, vis-a-vis de Fabrica de Cărămizi Leier – fosta Brickston) a avut loc inaugurarea centrului, precum şi punerea în funcţiune a tramvaielor Bozankaya.

Directorul Companiei de Transport Public (CTP) Iași: ”Aceste tramvaie oferă condiții normale și firești pentru secolul în care ne aflăm”

Cristian Stoica, directorul Companiei de Transport Public, a venit cu detalii, precizând că vehiculele au podea joasă, aer condiționat și sistem modern de informare a călătorilor și de validare a biletelor.

Ele vor circula pe traseele 5, 7 și 8, cu mențiunea că traseul 7 va fi modificat să treacă prin Podu Roș ca să acopere toate axele de deplasare ale celor care vin din afara orașului și a celor care ies de la serviciu din zona industrială.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași: ”Toată partea de infrastructură afost modernizată din fonduri europene”

Ultimul lot va fi furnizat până la finalul lunii mai 2023, dar nu este important doar tramvaiul, ci toată partea de infrastructură pe care am reușit să o modernizăm pe fonduri europene. Întreg proiectul pe care îl parcurgem astăzi a costat peste 20 milioane de euro: linia de tramvai, punctul intermodal și tramvaiele noi care vor circula începând de luni, pe traseul pe care au fost dedicate”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Articolul precedentMai mulți medici de la o clinică de înfrumusețare din Capitală, inculpați sub control judiciar pentru înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii
Articolul următorEfectele schimbărilor climatice: Traiul în București va deveni insuportabil din cauza căldurii în următorii 50 de ani
Jurnalist full-time / Pesimist part-time