În timp ce bucureștenii așteaptă rezultate, Gabriela Firea și primarul general Nicuşor Dan se ceartă pe tema lucrărilor de investiții

Gabriela Firea acuză Primăria Generală a Capitalei că nu este preocupată de lucrările de consolidare a podurilor și clădirilor cu risc seismic

Infrastructura din București a devenit noul motiv de dispute verbale între fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea și actualul primar Nicușor Dan, în timp ce bucureștenii așteaptă de ani de zile soluții practice pentru rezolvarea problemelor. Într-o postare pe Facebook, Gabriela Firea acuză faptul că în loc să consolideze podurile şi pasajele cu risc, Primăria Capitalei nu amenajează decât marcaje rutiere, potrivit news.ro.

Firea: Nicuşor Dan ”nu e în stare să construiască nimic şi preferă să arunce la sectoare marile lucrări de investiţii”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, i-a răspuns Gabrielei Firea că avea, încă din 2017, o expertiză privind mai multe obiective de infrastructură din Bucureşti, inclusiv Pasajul Unirii. „În loc să se apuce imediat de treabă pornind de la acest studiu, «Doamna Altădată» s-a apucat cu nădejde de târguri, festivaluri şi alte paranghelii din bani publici. (…) A preferat nişte spectaculoşi iepuraşi gigantici unei plictisitoare consolidări de pasaj”, a susţinut Nicușor Dan.

”Un primar gospodar face, acţionează, clădeşte pentru locuitori, nu pasează răspunderea! Primarul general Nicuşor Dan nu e în stare să construiască nimic şi preferă să „arunce” la sectoare marile lucrări de investiţii. În loc să caute soluţii, Nicuşor Dan preferă să scape de proiecte esenţiale pentru Bucureşti. Nu e înţelepciune, ci fugă de răspundere! Cel mai bun exemplu este consolidarea Pasajului Unirii şi a planşeului de la Piaţa Unirii. Ambele proiecte erau în responsabilitatea primarului general Nicuşor Dan, cu expertize şi alte documente importante lăsate la îndemână în primărie de echipa Firea”, a spus Gabriela Firea.

”Astăzi, se împlinesc 35 de ani de la inaugurarea Pasajului Unirii”, a anunțat Gabriela Firea.

Ea a declarat că pasajul s-a construit în doar 34 de zile, lucrarea durand, însă, aproximativ 6 luni. Prima expertiză tehnică serioasă a fost făcută în mandatul meu, starea pasajului fiind una periculoasă, motiv pentru care şi pregătisem toate documentele pentru începerea lucrărilor de consolidare, a declarat Gabriela Firea. ” Nicuşor Dan a găsit, însă, o altă soluţie pentru cele două lucrări complicate şi costisitoare: le-a “pasat” Primăriei Sectorului 4. Îl felicit pe Daniel Băluţă pentru decizia de a accepta să realizeze cele două lucrări de consolidare şi sunt convinsă că împreună cu echipa sa va face o treabă foarte bună”, afirmă ea. 

 Firea: În loc să consolideze podurile şi pasajele cu risc, Primăria Capitalei face un singur lucru pentru infrastructura din Bucureşti: marcaje rutiere.

Potrivit Gabrielei Firea, ”Nicuşor Dan face la fel şi cu alte proiecte”, un astfel de exemplu fiind partea a doua a proiectului Nicolae Grigorescu – Vitan Bârzeşti, despre care spune că a lăsat în Primăria Capitalei proiectul complet,  primarul general trebuind doar să dea ordin de începere.

„Nu a fost în stare, iar de modernizarea şoselei se va ocupa Primăria Sectorului 3. A încercat să predea Pasajul Doamna Ghica către Primăria Sectorului 2 şi lucrarea din Prelungirea Ghencea către Primăria Sectorului 6. Către Primăria Sectorul 1 a cedat deja exproprierea unor clădiri de patrimoniu. Aceste lucrări sunt responsabilitatea Primăriei Capitalei şi a Primarului General.În loc să consolideze podurile şi pasajele cu risc, Primăria Capitalei face un singur lucru pentru infrastructura din Bucureşti: marcaje rutiere.

Sigur că sunt foarte utile şi importante, dar pentru traficul bucureştean sunt o picătură într-un pahar cu apă. Administraţia Străzilor ar trebuie să aibă alte preocupări, mari, şi să se concentreze mai puţin pe lucruri mărunte şi contracte dubioase, aşa cum relatează presa”, mai spune fostul primar. 

O nouă pistă dedicată bicicliștilor a fost deschisă în București

Articolul precedentO nouă pistă dedicată bicicliștilor a fost deschisă în București
Articolul următorVIDEO: Elevii unei școli din Harkiv au dansat printre ruine, marcând absolvirea cursurilor