Foto: Facebook/Mai Mult Verde
Foto: Facebook/Mai Mult Verde

Bicicliștii din București se pot bucura de mai mult timp petrecut în aer liber: a fost deschisă o nouă pistă de biciclete, care porneşte de la Barajul Ciurel şi se termină la Insula Lacul Morii.

Pista are o lungime de 2.3 kilometri şi o lăţime ce variază între 2 şi 6 metri.

Zeci de biciclişti din București au participat la inaugurare. Aceștia au fost invitați într-un tur ghidat și organizat de Asociaţia Mai Mult Verde

În cadrul evenimentului, au fost purtate discuții referitoare la dezvoltarea şi valorificarea zonei.

Deschiderea a coincis și cu Ziua Mondială a Bicicletei, zi sărbătorită weekend-ul trecut.

Asociația Mai Mult Verde a amintit de un studiu realizat de Federația Europeană a bicicliștilor, din care aflăm că bicicleta emite, în medie, 21g de CO2 pe kilometru parcurs.

Comparativ, emisiile medii ale unui autovehicul sunt de 271g de CO2 pe kilometru, de pasager.

Olanda beneficiază de 37.000 de kilometri de piste de biciclete. Bucureștiul are doar 32 de kilometri

Olanda este țara cu cei mai mulți bicicliști din lume. Bicicleta, care face parte din viața de zi cu zi în Olanda, este folosită de toată lumea de la vârsta de 7 la 70 de ani – la o populație de 17 milioane de locuitori, găsim 23 de milioane de biciclete.

Totul este posibil datorită infrastructurii din Olanda. Aici, există 37.000 de kilometri de piste de biciclete (aproape cât circumferința Pământului). Acestea ajută ca fiecare persoană în parte să parcurgă în medie de 888 km în fiecare an. De asemenea, aproximativ 15 miliarde de kilometri sunt parcurși, anual, în întreaga țară”, au scris reprezentanții Asociației Mai Mult Verde.

Bicicleta oferă beneficii economice, iar trecerea de la mașini la biciclete contribuie la reducerea traficului, a poluării aerului și a emisiilor de CO2.

Articolul precedentDemers fără precedent: România vrea să renunţe la achiziţia de vaccinuri împotriva coronavirusului
Articolul următorÎn timp ce bucureștenii așteaptă rezultate, Gabriela Firea și primarul general Nicuşor Dan se ceartă pe tema lucrărilor de investiții
Jurnalist full-time / Pesimist part-time