Cristian Popescu Piedone (captură video)

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a inaugurat un nou parc, un „paradis” pentru locuitorii din cartierul Rahova. Acesta este un proiect dezvoltat în Calea Rahovei nr. 295, ce în urmă cu un deceniu era „captiv” vegetației uscate, dar și mașinilor parcate haotic.

Noul parc include multiple facilități pentru petrecerea timpului în aer liber, loc de joacă pentru copii, dotat cu suprafață antitraumă, precum și aparate de joacă moderne, ce nu pun în pericol siguranța celor mici, dar și un teren de sport multifuncțional pentru fotbal și baschet. Nu au fost uitați nici cei care vor să aibă un stil de viață sănătos și pentru care a fost amenajată o zonă de fitness urban. Ba chiar și pentru patrupedele îndrăgite a fost acordată o atenție suplimentară, acestea beneficiind de un loc special de joacă.

„Continuăm astfel dezvoltarea de noi parcuri inteligente în Sectorul 5, dotate cu toate facilitățile necesare petrecerii de timp de calitate, în aer liber, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Vreau să văd pe chipul oamenilor bucurie! Vreau să redau zonei ceea ce merită!”, a declarat edilul Cristian Popescu Piedone.

La inaugurarea la care au participat și cei mici, așa cum era firesc, ei fiind principalii beneficiari ai „paradisului”, aceștia au primit mingi cu autograful edilului.

Noul parc, vedere de sus (captură video)

Potrivit reprezentanților Primăriei Sectorului 5, parcul are aproximativ 1.800 mp și beneficiază de alei de promenadă, dotate cu mobilier urban nou – bănci de odihnă și coșuri de gunoi pentru păstrarea curățeniei. Spațiile verzi, prin amenajarea peisagistică cu gazon, plante și arbori, completează imaginea de „paradis”. De asemenea, întregul sistem de iluminare al zonei a fost refăcut pentru a spori confortul celor care stau în locul de joacă și după apus. Totodată, au fost dat în folosință 50 de noi locuri de parcare de reședință, chiar în apropierea parcului.

„Proiectul dezvoltat de Primăria Sectorului 5, prin Direcția Generală de Administrare a Domeniului Public și Privat (DGADPP) îşi propune astfel creşterea calităţii vieţii şi a gradului de coeziune socială a locuitorilor zonei, fiind promovată, deopotrivă, grija pentru îmbunătăţirea gradului de protecţie a mediului înconjurător”, a transmis Primăria Sectorului 5, pe contul de socializare.

„Vreau plămân verde peste tot. La gard vreau să plantați foarte mulți copaci – tei, să miroasă frumos!”, a indicat primarul Cristian Popescu Piedone, cel care pe lângă cuvintele de laudă la adresa echipei sale a precizat că „Sectorul 5 nu mai este rușinea Bucureștiului”, mulți pași spre normalitae fiind făcuți în ultimul an.

Copiii din Ferentari vor avea, în sfârșit, unde să se joace! Edilul Piedone a anunțat inaugurarea noului parc

Articolul precedentOficial. Omicron a ajuns și în România
Articolul următorIncendiu violent la un depozit de materiale reciclabile de lângă București