Vicepreședintele USR, Dan Barna, a spus că în ultimele două luni, liberalii au fost puternic susținuți de către social-democrați. „Nu cred că a fost guvern PSD mai susţinut de pesedişti cum a fost guvernul Cîţu în aceste două luni ca să ajungă la congres şi să treacă puntea congresului”, a declarat Dan Barna, la Prima TV, joi seara.
Mai mult, fostul președintele USR a mai amintit că partidul său a venit cu cele mai multe reforme, iar restul partidelor au încercat să le blocheze . De asemenea, el a mai susținut că România nu ar fi avut PNRR dacă Cristian Ghinea nu se ocupa de el.
USR, partid al reformelor
Barna a amintit că s-a lucrat intens, cu toate ministerele, pentru ca programele din PNRR să fie realiste, „care să se întâmple până în 2026”. Șeful USR a amintit că PNL și PSD își doresc să refacă vechiul USL, o „frăție a inelelor”.
„Acum vedem un USL 2.0 în care o să fie o frăţie a inelelor de mai mare dragul, că ştim că asta se va întâmpla, va fi o linişte şi o pace pe jumulit resursa publică”, a mai precizat Dan Barna. Totodată, vicepreședintele USR nu a comentat declarațiile președintelui cu privire la formarea unui nou guvern. Întrebat dacă crede în refacerea coaliției PNL-USR-UDMR, Barna a spus că există o posibilitate.
”Până mâine mai e o şansă. Cam cât de ridicoli am fi noi ca după ce am spus că un premier care a arătat că nu ne respectă şi vrea să conducă coaliţia, să spunem acuma <Bine, hai că am glumit>, după ce două luni ţara a fost în criză…”, a declarat Barna.
Reamintim că ieri, 4 noiembrie, liderii PNL și PSD au avut o întâlnire cu privire la formarea unei majorități parlamentare. Florin Cîțu a precizat că întâlnirea a fost una bună și s-a discutat despre proiectele care să intre în programul de guvernare. M-ai mult, liderul liberalilor a mai spus că s-a vorbit despre o variantă prin care o dată la doi ani să se schimbe prim-ministru.
„A fost o variantă interesantă cu un premier care să se schimbe o dată la doi ani. Nu s-a ajuns la concluzii”, a declarat Cîțu.
Întâlnirea PNL-PSD. Cele două partide par să-și fi găsit „numitorul comun”