Dan Barna (captură video)

Vicepreședintele USR, Dan Barna, a spus că în ultimele două luni, liberalii au fost puternic susținuți de către social-democrați. „Nu cred că a fost guvern PSD mai susţinut de pesedişti cum a fost guvernul Cîţu în aceste două luni ca să ajungă la congres şi să treacă puntea congresului”, a declarat Dan Barna, la Prima TV, joi seara.

Mai mult, fostul președintele USR a mai amintit că partidul său a venit cu cele mai multe reforme, iar restul partidelor au încercat să le blocheze . De asemenea, el a mai susținut că România nu ar fi avut PNRR dacă Cristian Ghinea nu se ocupa de el.

USR, partid al reformelor

Barna a amintit că s-a lucrat intens, cu toate ministerele, pentru ca programele din PNRR să fie realiste, „care să se întâmple până în 2026”. Șeful USR a amintit că PNL și PSD își doresc să refacă vechiul USL, o „frăție a inelelor”.

„Acum vedem un USL 2.0 în care o să fie o frăţie a inelelor de mai mare dragul, că ştim că asta se va întâmpla, va fi o linişte şi o pace pe jumulit resursa publică”, a mai precizat Dan Barna. Totodată, vicepreședintele USR nu a comentat declarațiile președintelui cu privire la formarea unui nou guvern. Întrebat dacă crede în refacerea coaliției PNL-USR-UDMR, Barna a spus că există o posibilitate.

”Până mâine mai e o şansă. Cam cât de ridicoli am fi noi ca după ce am spus că un premier care a arătat că nu ne respectă şi vrea să conducă coaliţia, să spunem acuma <Bine, hai că am glumit>, după ce  două luni ţara a fost în criză…”, a declarat Barna.

Reamintim că ieri, 4 noiembrie, liderii PNL și PSD au avut o întâlnire cu privire la formarea unei majorități parlamentare. Florin Cîțu a precizat că întâlnirea a fost una bună și s-a discutat despre proiectele care să intre în programul de guvernare. M-ai mult, liderul liberalilor a mai spus că s-a vorbit despre o variantă prin care o dată la doi ani să se schimbe prim-ministru.

„A fost o variantă interesantă cu un premier care să se schimbe o dată la doi ani. Nu s-a ajuns la concluzii”, a declarat Cîțu.

Întâlnirea PNL-PSD. Cele două partide par să-și fi găsit „numitorul comun”

Articolul precedentPrag de vaccinare de 60% în rândul personalului şcolii pentru prezența fizică
Articolul următorUn medic susține că obligativitatea certificatului verde ar fi dus la 300.000 de oameni vaccinaţi pe zi
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.