Foto: preluare Digi24

Un medic din București, cunoscut pentru postările sale pe un site de socializare, a amintit că obligativitatea certificatului verde ne-ar fi salvat de pandemie.

Un cunoscut medic cardiolog din București, Vasile Rădulescu, e de părere că țara noastră ar fi ajuns la pragul de 70% înaintea sfârșitului de an dacă s-ar fi votat impunerea certificatului verde. El susține că aproape 300 de mii de români erau vaccinați zilnic, iar problema pandemiei ar fi fost rezolvată în maxim o lună.

Mai mult, medicul acuză liderii „de doi lei” că nu au luat măsurile necesare pentru a preveni moartea a mii de români, de la debutul crizei politice în țară.  Vasile Rădulescu îi acuză că au preferat jocurile politice, într-o perioadă unde aproape 3 mii de români mor săptămânal din cauza noului coronavirus.

Medicul e de părere că politicienii sunt „în salivare după veșnicul ciolan”

Rădulescu a amintit că unii din clasa politică „ar merita un duş rece cu furtunul la pielea goală”, scrie medicul pe o rețea de socializare. El a amintit că valul patru al pandemiei ar fi fost mult mai ușor de gestionat dacă parlamentarii ar fi decis impunerea certificatului verde.

”Certificat obligatoriu pentru orice activitate -> 100-200-300.000 de oameni vaccinaţi pe zi -> într-o lună era totul rezolvat”, mai afirmă medicul.

De la debutul pandemiei și până acum, în țara noastră s-au vaccinat cu schema completă 6.445.584 persoane, iar 7.190.510 au primit prima doză de vaccin. Mai mult, legea privind impunerea certificatului verde în rândul angajaților din mai multe domenii a fost respinsă de Senat, legea fiind acum în Camera Deputaților.

Mai mulți politicieni din AUR și PSD au precizat că nu vor vota o astfel de lege din cauza discriminării ce s-ar aplica persoanelor nevaccinate. Conform datelor oficiale, cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID este în București, cu peste 62%. Următoarele județe sunt Cluj-55% şi Constanţa – 50%. La polul opus se află Suceava, cu sub 26% din populație imunizată împotriva noului coronavirus. De asemenea, este urmat de Covasna și Bacău, unde s-au vaccinat mai puțin de 30% din populația eligibilă.

România a depășit duminică pragul de 7 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză, a anunțat RO Vaccinare pe pagina de Facebook.

„România se vaccinează: peste 7.000.000 de persoane vaccinate. Astăzi am depășit pragul de 7.000.000 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză”, se arată pe pagina oficială.

Prag de vaccinare de 60% în rândul personalului şcolii pentru prezența fizică

Articolul precedentDan Barna: „Vedem un USL 2.0, o frăție a inelelor”
Articolul următorRomânia, o glumă proastă: persoane pozitiv Covid decedate, invitate să participe la sondaje privind calitatea serviciilor medicale
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.