Că România este o glumă proastă ne convingem mai toți, din ce în ce mai dureros. Prin „România” înțelegând autoritățile care ne conduc, de la mic la mare.

Și când pare că nu se mai pot afunda în incompetență, autoritățile țin neapărat să ne convingă de contrariul.

Dramele prin care trec familiile persoanelor care își pierd viața pe fondul infectării cu Covid-19 sunt tratate cu superficialitate de chiar Ministerul Sănătății, dacă nu chiar cu dispreț. Iar o dovadă o reprezintă sms-urile trimise de chiar „ministrul Sănătății” pe telefoanele care au aparținut pacienților care au pierdut lupta cu virusul și în care acestea sunt invitate să răspundă la un sondaj.

Un haos total, în care chiar Ministerul Sănătății habar nu are că unii dintre pacienți infectați cu Covid nu mai sunt printre noi și că „externarea” acestora înseamnă de fapt că virusul a fost, din păcate, mai puternic.

Ca și cum nu este suficientă durerea, familiile sunt astfel supuse și unei bătăi de joc. A pățit-o o doamnă care, după ce și-a înmormântat tatăl în contextul pandemiei de coronavirus, a avut un adevărat șoc să citească un mesaj atribuit chiar lui Cseke Attila.

Ministrul sănătății vă invită să răspundeți anonim la 9 întrebări despre internarea dumneavoastră recentă la Spitalul Județean de Urgență (…), pentru a îmbunătăți serviciile de sănătate. Începeți evaluarea la http://fp.ms.ro/g/RPLr6N sau răspunzând gratuit la acest SMS cu textul DA”, se arată în sms-ul pe care am ales să îl anonimizăm, din motive lesne de înțeles.

Înțelegem că vorbim despre un ministru al Sănătății interimar, dar deja incompetența atinge cote alarmante, unde, vorba aceea, stânga nu știe ce face dreapta, și unde nu doar că familiile îndurerate nu sunt sprijinite, ba chiar sunt luate în bătăie de joc.

Articolul precedentUn medic susține că obligativitatea certificatului verde ar fi dus la 300.000 de oameni vaccinaţi pe zi
Articolul următorS-a lansat o aplicaţie mobilă românească pentru combaterea risipei de alimente