Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Un apartament situat în Brașov este vândut cu mai mult de jumătate de milion de euro.

În același timp, locuințele noi au ajuns să se vândă cu 1.643 de euro/mp.

Potrivit publicației BizBrașov, locuințele din Brașov se scumpesc tot mai mult, lună de lună atingând câte un maxim istoric.

Prețul mediu al apartamentelor din Brașov a ajuns, luna trecută, potrivit indicelui imobiliare.ro, la 1.560 de euro pe metrul pătrat

Cu alte cuvinte, prețul este cu 4 euro (0,3%) peste prețul din luna martie și cu 258 de euro (19,8%) pe metrul pătrat peste nivelul atins în luna aprilie a anului anterior. Locuințele nou construite au ajuns la prețuri de 1.643 de euro pe metrul pătrat, cu doar doi euro (0,1%) peste prețul mediu atins în luna martie, în timp ce unitățile locative mai vechi se pot cumpăra cu 1.471 de euro/mp, cu șase euro (0,4%) peste media lunii martie. Față de aprilie 2021, prețurile au crescut cu 265 de euro/mp (19,2%) în cazul locuințelor noi și, respectiv, cu 218 euro/mp (17,4%) în cazul locuințelor vechi.

Prețurile din luna aprilie sunt cele mai mari din istoria imobiliarelor din Brașov. Până anul acesta, cele mai mari prețuri se înregistraseră în mai 2008 – 1.475 de euro/mp.

Mai multe locuințe din Brașov costă aproximativ jumătate de milion de euro. Cel mai scump apartament are prețul de 590.000 de euro

Potrivit sursei citate, cel mai scump apartament scos la vânzare în Brașov este un penthouse situat la etajul trei.

Blocul a fost construit în anul 2019, în zona Cetății Brașovului. Locuința are patru camere – 160 de metri pătrați utili.

În plus, pe Drumul Poienii se poate cumpăra un penthouse la Season Residence cu 550.000 de euro.

Apartamentul are doar 112 metri metri pătrați. Practic, pentru achiziția acestuia se va plăti suma de 4.910 euro pe metrul pătrat.

Articolul precedentDisidenta anticomunistă Doina Cornea va deveni cetățean de onoare post-mortem al Clujului
Articolul următorCel mai cunoscut critic al lui Putin, în vizită la București. Ce a discutat cu ministrul de Externe Bogdan Aurescu  
Jurnalist full-time / Pesimist part-time