Tătaru trage un semnal de alarmă în legătură cu bolile cardiovasculare, tot mai multe și tot mai grave

„Alegeți să trăiți o viață echilibrată și verificați-vă starea de sănătate”, a îndemnat fostul ministru al Sănătății

Foto: ZF

Cu ocazia Zilei Internaționale a Inimii, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre importanța consulturilor medicale efectuate la timp, mai ales atunci când discutăm despre sănătatea „motorului”, a organului care pune în funcțiune întreg organismul uman. Mai mult, Tătaru a amintit că există o strânsă legătură între bolile cardiovasculare și decesele Covid-19, cardiacii fiind predispuși spre a dezvolta forme severe ale bolii.

Tătaru, de părere că bolile cardiovasculare produc mai multe decese decât cancerul, astfel că acestea nu trebuie neglijate, sub nicio formă

„Astăzi sărbătorim Ziua Națională a Inimii, cea căreia îi datorăm întreaga noastră existență! Fără acest pe care de multe ori îl neglijăm, nimic din ceea ce suntem nu ar fi posibil”, a scris pe pagina sa de Facebook, fostul ministrul al Sănătății, Nelu Tătaru.

Câte victime a făcut COVID-19 în raport cu alte cauze

Considerând că bolile cardiovasculare au rata de mortalitate mai mare chiar și decât cancerul, Nelu Tătaru a subliniat faptul că vorbim despre un real „motiv de îngrijorare. Alegeți să trăiți o viață echilibrată și verificați-vă starea de sănătate, astfel încât să rămâneți sănătoși”, a mai scris medicul Tătaru. De amintit, totuși, că în contextul pandemiei, decesele Covid-19 sunt adesea asociate cu bolile cardiovasculare, netratate la timp, acestea bifând, la modul general, 60% dintre cauzele de deces din România.

Astfel, singura soluție pentru a preveni o astfel de boală este adoptarea unui stil de viață sănătos, fără excese. Mai mult, controalele periodice pot preîntâmpina eventuale complicații care pot deveni, ulterior, letale.

Articolul precedentSenatorul Rafila crede că numărul cazurilor pozitive Covid va crește după weekendul de Paște
Articolul următorSindicatul Europol vs primarul Ciucu, după criticile aduse Brigăzii Rutiere: „Jumătate dintre ei sunt la dispoziția colegilor dumneavoastră de partid”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.