Sursa foto: StiriEdu

Reprezentanţii federaţiilor sindicale din Educație solicită Executivului condus de Nicolae Ciucă să declare până luni, 7 februarie, dacă susține învățământul românesc sau nu, având în vedere că premierul a refuzat să semneze un Acord cu acestea, chiar dacă în urmă cu două săptămâni, Ciucă declara că susține un astfel de pact.

În comunicatul transmis, reprezentanții sindicatelor au speranța că Ciucă își va respecta promisiunea deoarece pentru „un militar de carieră, cuvântul dat și onoarea sunt cele mai de preț lucruri.”

De asemenea, sindicaliștii au crezut că prin venirea la putere a unui general, Guvernul își va schimba atitudinea față de sistemul educațional, uitat de guvernanți în ultimii 30 de ani.

Educație din România este ineficientă

„Timp de aproape două săptămâni am aşteptat draft-ul documentului promis. Când am văzut că niciun ministru nu ne invită la negocieri, am venit noi cu o propunere de acord. (…) De fiecare dată, ni s-a transmis că se negociază cu miniştrii de resort. De fapt, la nivelul Guvernului, s-a decis că acest acord nu este unul de interes”, se arată în comunicat.

De asemenea, aceștia au precizat că vineri, Guvernul nu a mai dorit să semneze Acordul, oferind în schimb posibilitatea de a încheia un pact cu ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Sindicaliștii au precizat că un astfel de acord nu ar avea nicio valoare deoarece nu există garanții că ministrul îl va respecta.

„Având în vedere perioada grea prin care trecem, considerăm că o escaladare a conflictului din Educaţie poate aduce mari prejudicii chiar celor pe care încercăm cu toţii să-i protejăm: copiii. De aceea, solicităm ferm ca, până luni, 7 februarie 2022, preşedinţii partidelor aflate la guvernare să declare public dacă susţin sau nu un acord privind Educaţia”, se precizează în documentul transmis de sindicaliști.

Totodată, aceștia au cerut premierului Ciucă să iasă public și să își justifice decizia, precizând că această atitudine este o jignire adusă tuturor angajaților din sistemul de învățământ.

Reamintim că Guvernul a transmis pe 21 ianuarie că singura soluție pentru a găsi măsuri echilibrate la problemele semnalate de către sindicatele din Educație reprezintă dialogul.

Ministrul Educației recunoaște: „Nu a existat niciodată în România evaluare și nici autorizare, nici acreditare pentru învățământ online”

Articolul precedentGabriela Firea infirmă zvonurile referitoare la plecarea sa de la Ministerul Familiei
Articolul următor120 de hectare de pădure sunt tăiate, zilnic, în România
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.