Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Se vor desfășura lucrări de racordare a noilor conducte de alimentare cu apă potabilă la rezervoarele de înmagazinare ale Complexului de Înmagazinare-Pompare Costinești.

Pentru a permite realizarea acestor operațiuni, furnizarea apei va fi întreruptă începând de marți, 6 iunie 2023, la ora 22:00, până miercuri, 7 iunie 2023, la ora 06:00.

Această întrerupere va afecta consumatorii din localitățile Costinești și Schitu. Utilizatorii afectați sunt sfătuiți să își asigure rezerva minimă de apă potabilă

Investiția face parte din Contractul de lucrări CL 41, intitulat ”Surse de apă, rezervoare, stație de pompare, stație de clorare, rețele de incintă din comuna Costinești, reabilitare Gospodărie de Apă Eforie Nord, stație de clorare și instalare grup de pompare pentru localitatea Agigea. Reabilitare conducte de aducțiune GA Constanța-Sud-Lazu-Agigea-GA Eforie Nord, Reabilitare conducte de aducțiune GA Eforie Nord-Agigea”, având o valoare totală de aproximativ 77 milioane lei.

Lucrările sunt derulate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM)

Societatea RAJA îi asigură pe consumatori că echipele de intervenție ale constructorului vor depune toate eforturile pentru finalizarea intervențiilor și reluarea furnizării apei potabile în Costinești și Schitu.

Totodată, rugăm utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă. Amintim consumatorilor că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții”, se arată în comunicatul societății.

Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea furnizării serviciilor.

Articolul precedentAvarie în Constanța, la intersecția străzilor Ștefăniță Vodă și Badea Cârțan
Articolul următorLider de sindicat, despre continuarea grevei din Învățământ: „Nu există un angajament al clasei politice”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time