Captură video Youtube - Ştirile Pro TV
Captură video Youtube - Ştirile Pro TV

Comercianții au pregătit „prețuri piperate” pentru cei care doresc să-și petreacă mai multe zile pe litoralul românesc anul acesta.

Proprietarii de restaurante au declarat că această creștere a prețurilor vine în contextul în care, în ultimii doi ani, din cauza pandemiei, au avut de suferit pe plan financiar. Mai mult, și războiul din Ucraina reprezintă unul dintre motivile principale pentru care românii vor scoate mai mulți bani din buzunare.

Corina Martin, agent de turism, a declarat că tarifele au crescut între 15-20%, creșterea cea mai mare înregistrându-se pe vârful de sezon și unde cererea este foarte mare.

„Cu toate acestea, ne aşteptăm la o vară foarte plină”, a declarat Corina Martin, potrivit Gandul.ro.

Amintiri din vremurile bune. Unele prețuri s-au dublat în ultimul an

Prețul pentru cazări pornește de la 1.200 de lei pentru șapte nopți la un hotel de trei stele, fără mese incluse. De asemenea, pentru un hotel de patru stele, românii scot din buzunare până la 9.000 de lei.

Cea mai accesibilă stațiune este Venus unde se pot găsi cazări între 1.600-6000 de lei. Cu toate acestea, cea mai ieftină stațiunea este Eforie, unde un sejur ajunge să coste între 2.500 şi 3.000 de lei.

De asemenea, o porție de hamsie de 200 de grame a ajuns să coste 25 de lei, dar poate ajunge până la 36 de lei. Prețurile mari din stațiunile românești reprezintă motivul esențial pentru care sute de mii de români decid să meargă în Grecia și Turcia, unde costurile sunt mult mai mici.

Reamintim că purtarea obligatorie a măștii de protecție împotriva Covid-19 în spațiile închise a fost suspendată în Grecia, în contextul în care vara este vârful veniturilor în industria turismului.

Ministrul grec al Sănătății Thanos Plevris a precizat, la jumătatea lunii mai, că toate măsurile împotriva Covid-19 urmează să fie reexaminate pe 1 septembrie, după sezonul estival.

Citește și articolul: „Sex, droguri și păcănele” – rețeta turismului, inventată de un viceprimar al Galațiului „implementată” și de CFR Călători

Articolul precedentInsulta adusă partidelor politice urmează să fie sancționată. Iohannis a promulgat legea
Articolul următorUE a decis: Tranziția către energia verde nu mai poate fi amânată
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.