Foto: Facebook/Garda Națională de Mediu
Foto: Facebook/Garda Națională de Mediu

Garda Națională de Mediu a stabilit perioada de prohibiție pentru pescuit.

Prin urmare, pescarii trebuie să știe că pe parcursul lunii Aprilie și Mai va fi în vigoare interdicția.

Prohibiția la pescuit va avea o durată de 60 de zile pentru habitatele piscicole naturale și 45 de zile în apele care constituie frontieră de stat

Conform comunicatului, în anul 2022, perioada de prohibiție intră în vigoare astfel: în habitatele piscicole naturale, prohibiția va dura 60 de zile, de la data de 9 aprilie, până la data de 7 iunie.

În apele care constituie frontieră de stat, prohibiția va dura 45 de zile, din data de 24 aprilie, până în data de 7 iunie.

Următoarele fapte sunt considerate ca fiind infracțiuni, potrivit Ordonanței de Urgență nr. 23 din 5 martie 2008:

  1. pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit;
  2. pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie, şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere naturală.

Faptele de Braconaj constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an şi 3 ani. Sancțiunea include confiscarea uneltelor, ambarcaţiunilor de pescuit, mijloacelor de transport, armelor de foc şi altor bunuri care au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor. Mai mult decât atât, bunurile rezultate din săvârşirea infracţiunilor şi contravenţiilor, constând în peşte, icre, alte vieţuitoare şi produse acvatice, sunt, de asemenea, confiscate urmând să fie valorificate în condițiile legii, contravaloarea făcându-se venit la bugetul de stat”, a declarat și Marioara Artemis Gătej, comisar general al Gărzii de Mediu.

Articolul precedentAu fost reluate lucrările la un proiect abandonat, util pentru fluidizarea traficului din București
Articolul următorCresc prețurile la gaze naturale în Europa
Jurnalist full-time / Pesimist part-time