Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

Plasele ilegale care au fost confiscate în Delta Dunării în anul 2021 pot înconjura 37 de terenuri de fotbal.

Potrivit bilanțului CRBDD, au fost confiscate și aproape 500 de kilograme de pește din diferite specii.

Braconajul a dus la amenzi în valoare de 100.000 de lei.

Pe tot parcursul anului 2021, au existat numeroase acțiuni pentru combaterea braconajului în Delta Dunării

Marioara Gătej, comisar general al GNM a precizat că, pe parcursul anului 2021, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, din cadrul Comisariatului Rezervației Biosferei Delta Dunării au desfăşurat 79 de acțiuni extinse de control. Scestea au fost derulate pentru combaterea braconajului piscicol și verificarea respectării legislației din domeniul pescuitului comercial.

Au avut loc permanent controale neplanificate, la unitățile de acvacultură și la punctele de colectare a peștelui – puncte de debarcare/centre de primă vânzare – unde au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 100.000 de lei”, a explicat comisarul general.

Acțiunile de combatere a braconajului piscicol s-au desfășurat în colaborare cu Poliția și Jandarmeria

Cornel Vasiliev, comisar șef CRBDD, a declarat că, în cursul acestor acțiuni antibraconaj, au fost confiscate 200 de setci tip monofilament și 24 de setci din fir textil. Acestea au avut o lungime totală de 11.200 metri.

Suprafața este suficientă pentru a înconjura 37 de terenuri de fotbal. Alături de plase, au fost confiscate și 23 unelte de pescuit tip vintir.

A fost confiscată o cantitate de 495 de kilograme de pește din diferite specii. Cantitatea a fost predată, conform legislației, către agenți economici specializați și autorizați pentru achiziție și comercializare. Mai mult, în cursul acestor acțiuni, a fost eliberat în mediul natural un număr semnificativ de puieți”, a adăugat Cornel Vasiliev.

Articolul precedentPapa Francisc, mesaj de Crăciun: „Amintiți-vă de cei nevoiași”
Articolul următorPremierul României: ”Sănătatea este cel mai frumos dar pe care îl putem oferi celorlalţi”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time