Iohannis îi cere ministrului Justiției explicații, cu privire la dosarul „10 august”, clasat de Tribunalul București

În urmă cu două zile, Tribunalul București clasa dosarul „10 august”, respingând cererea inaintată de DIICOT

Joi, președintele Klaus Iohannis a transmis public o somație destinată ministrului Justiției, Stelian Ion. În mesajul său, postat pe Facebook, Iohannis îi cere ministrului explicații cu privire la situația dosarului „10 august”, cel clasat de Tribunalul București, în data de 2 martie a anului în curs, decizie care a stârnit un val de reproșuri venite din partea opiniei publice.

Klaus Iohannis este de părere că „românii au dreptul să știe”

„Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă.”, a transmis președintele Klaus Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

Judecătorii CSM și soluția din „Dosarul 10 august”: „Apel la decenţă şi moderaţie”

Reamintim că, în urmă cu două zile, Tribunalul București clasa dosarul „10 august”, respingând cererea inaintată de DIICOT. Ieri, 3 martie, câteva zeci de protestatari se strângeau în fața Ministerului Justiției pentru a picheta împotriva deciziei tribunalului, acuzând că justiția română ar fi pica, încă odată, testul corectitudinii, lăsându-i pe șefii Jandarmeriei să scape nepedepsiți pentru violențele din data de 10 august 2018, din Piața Victoriei.

„În data de 10.08.2018, începând cu ora 18.00, cu ocazia mitingului organizat în zona Piaţa Victoriei din municipiul Bucureşti, au avut loc incidente violente în care au fost implicate forţele de ordine din cadrul Jandarmeriei Române, în urma cărora a rezultat rănirea mai multor persoane”, se menționa în comunicatul DIICOT.

Mai mult decât atât, în urma gazelor lacrimogene aplicate pe populația civilă, protestatarul Ilie Gâzea deceda la câteva zile după protestul din Piața Victoriei.

Articolul precedentPercheziții într-un dosar cu diplome și certificate false
Articolul următorSecyl Suliman, soția viceprimarului din Ovidiu, ajunge Subprefect al Constanței
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.