Alexandru Rafila a semnat un memorandum în domeniul Sănătății cu omologul său italian

Documentul diplomatic va întări colaborarea dintre România și Italia.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat vineri, la Roma, un memorandum în domeniul Sănătății cu omologul său italian Roberto Speranza. Oficialul a declarat că problemele de sănătate „sunt dincolo de frontierele unui stat”, iar prin semnarea documentului se va dezvolta colaborarea în domeniul sănătății publice.

De asemenea, Rafila a făcut o vizită la Institutul Superior de Sănătate din Italia unde a pus bazele unei viitoare colaborări cu specialiști de la noi din țară. Totodată, acesta a declarat că a găsit „o echipă extraordinară de oameni” ce au reușit să fie alături de cetățenii italieni în timpul pandemiei de coronavirus.

Italia găzduieşte nu mai puţin de 1,2 milioane de români

„Am stabilit paşi concreţi astfel încât într-o perioadă scurtă de timp specialişti din cadrul INSP din România să poată să lucreze împreună cu colegii lor din Italia ca să poată să dezvolte o platformă de colaborare, care înseamnă pregătire profesională, înseamnă dezvoltarea unor proiecte care să îmbunătăţească modul de organizare şi funcţionare a sistemului de sănătate publică din România, atât la nivelul INSP, cât şi la nivelul DSP”, a precizat Rafila, potrivit news.ro.

Totodată, demnitarul a declarat că omologul său italian i-a mulțumit pentru sprijinul pe care statul român l-a oferit Italiei de la începutul pandemiei de coronavirus. De asemenea, Rafila a vizitat Spitalul Bambino Gesu, care se află în jurisdicția Sfântului Scaun, și unde în ultimii trei ani au fost tratați 1.200 de copii din țara noastră, mulți cu boli grave.

Oficialul a mai precizat că 140 de specialiști români au fost pregătiți la spitalul Sandonato în domeniul chirurgiei cardiovasculare pentru copii.

„Pe de altă parte, un lucru pe care deja l-am exersat, în ceea ce priveşte trainingul specialiştilor  români, stabilirea unor spitale partenere încât să putem face orice tip de intervenţie medicală pentru copiii români, în ţara noastră. Vă spuneam de modelul de bună practică care deja a fost dezvoltat cu fundaţia şi spitalul Sandonato care a pregătit nu mai puţin de 140 de specialişti români, mai ales în domeniul chirurgiei cardiovasculare pentru copii”, a concluzionat Alexandru Rafila.

Rafila vede o reluare a evenimentelor private abia în luna mai

Articolul precedentMagazine Mega, verificate de Protecția Consumatorilor. „Ajung să cred că ei nu fac altceva decât să profite de buna credință a cumpărătorilor și să ignore zilnic legea”, spune directorul general ANPC
Articolul următorKlaus Iohannis, posibil candidat pentru funcția de secretar general al NATO
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.