Sursa foto: Digi24
Sursa foto: Digi24

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a purtat discuţii cu primul ministru despre situația din Ucraina, accentul punându-se pe situaţia de securitate şi gestionarea fluxului de refugiaţi.

Anunţul a fost făcut de reprezentanții Guvernului României.

Ursula von der Leyen a vizitat Bucureştiul, confirmând solidaritatea şi dorinţa CE de a susţine eforturile Romaniei

Conform comunicatului, premierul a prezentat perspectiva asupra situaţiei din Ucraina şi impactul umanitar al acesteia.

De asemenea, Nicolae Ciucă a condamnat agresiunea militară neprovocată, nejustificata şi ilegală a Rusiei asupra statului suveran vecin.

Prim-ministrul a evidenţiat acţiunea Guvernului României alături de partenerii instituţionali şi non-guvernamentali în gestionarea refugiaţilor din Ucraina. Cu acest prilej, Nicolae Ciucă a marcat interesul pentru accesul la instrumentele europene destinate refugiaţilor”, se arată în comunicatul publicat de Digi24.

Şeful Guvernului a amintit şi necesitatea continuării sprijinului Comisiei Europene şi a partenerilor europeni pentru Republica Moldova

Mă bucur să-l văd pe Nicolae Ciucă în România pentru discuții despre situația din Ucraina. Românii îi întâmpină cu brațele deschise pe cei care fug din calea războiului. Sunt aici să le mulțumesc și să discut despre cum îi putem sprijini cel mai bine”, a declarat miercuri seară președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

În data de 28 februarie, Uniunea Europeană a anunţat că sprijină aderarea Ucrainei. “Ucraina este una dintre noi. Îi vrem (pe ucraineni) în Uniunea Europeană”, a declarat, la acel moment, președinta Comisiei Europene.

Articolul precedentBanca Mondială nu va mai ajuta Rusia şi Belarus
Articolul următorFake news despre un posibil război în România: Autorităţile au început să pregătească liste speciale
Jurnalist full-time / Pesimist part-time