Foto: Profimedia Images

Uniunea Europeană sprijină aderarea Ucrainei. Ucraina este „una dintre noi și îi vrem (pe ucraineni) în Uniunea Europeană”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Avem și o strânsă cooperare pe rețeaua energetică, spre exemplu”, a mai declarat Ursula von der Leyen.

„Avem atât de multe domenii în care lucrăm foarte strâns împreună și, într-adevăr, de-a lungul timpului, sunt de-ai noștri. Ucrainenii sunt de-ai noștri și îi vrem în Uniunea Europeană”, a spus președinta Comisiei Europene.

Declarația președintei Comisiei Europene vine după ce Bruxelles-ul a anunțat duminică că va trimite armament Ucrainei, că va interzice mass-media de stat ruseşti în Uniunea Europeană, precum și intrarea tuturor avioanelor rusești în spațiul aerian european.

„Avem un parcurs cu Ucraina care include, spre exemplu, integrarea pieței ucrainene în piața unică”, a mai declarat Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen, critici la adresa lui Vladimir Putin

Ursula von der Leyen a mai spus că încrederea în Vladimir Putin este „complet distrusă”.

Ea a dat detalii și despre posibilitatea unor discuții de pace între Ucraina și Rusia. „Desigur, este important ca partea ucraineană să fie de acord cu discuțiile de pace, și condițiile să fie bune pentru partea ucraineană. Este întotdeauna mai bine să avem pace, discuții decât să avem o luptă. Dar încrederea în președintele Putin este complet ruptă și erodată”, a mai explicat Ursula von der Leyen .

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a insistat pentru luare unei decizii privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

“Este un moment crucial să închidem odată pentru totdeauna discuţia de lungă durată şi să decidem cu privire la apartenenţa Ucrainei la #UE”, a postat preşedintele Zelenski pe Twitter.

Și duminică Volodimir Zelenski discutat cu Ursula von der Leyen.

“Am vorbit la telefon și cu Ursula von der Leyen. Am discutat despre soluţii concrete pentru a întări capacitatea defensivă a Ucrainei, asistenţa macrofinanciară şi despre integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană”, a transmis președintele Ucrainei pe Twitter.

ONU: Este de neconceput un conflict nuclear în Europa

Articolul precedentPonta, previziuni: „ Dacă ar începe război în România, țară NATO, oricum este sfârșitul lumii. Ar fi al Treilea Război Mondial”
Articolul următorBăsescu este convins că „Putin nu mai e în totalitatea facultăților de exercițiu a funcției de președinte”