De la o anchetă pentru a lămuri împrejurările producerii unui accident de circulație, polițiștii au dat peste o faptă mult mai gravă. De teama consecințelor, șoferul anchetat a încercat să își rezolve dosarul cu bani. Numai că polițistul pe care a încercat să îl îmbuneze cu 1.000 de lei și-a anunțat colegii, care au organizat un flagrant.

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și județul Ilfov, în baza ordonanței de delegare și sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au prins în flagrant, vineri, 28 februarie, un bărbat, imediat după ce a dat, cu titlu de mită, suma de 150 euro și 250 lei, unui agent de poliție S.O. din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră – Biroul Accidente Uşoare, pentru a nu aplica măsurile legale ca urmare a săvârșirii unei abateri la regimul circulației pe drumurile publice.

În fapt, la aceeași dată, a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, denunţul unui polițist prin care sesiza faptul că, în aceeași zi, un bărbat i-a promis că-i va da suma de 1.000 lei pentru a nu aplica măsura complementară de suspendare pe o perioadă de 30 zile a permisului de conducere. Măsura ar fi trebuit aplicată după ce, în luna octombrie 2019, fiind autorul unui accident auto care a avut loc pe raza municipiului București, nu s-a prezentat în termen de 24 ore la unitatea de poliție competentă pentru a declara respectiva tamponare, încălcând astfel prevederile legale privind circulația pe drumurile publice.

Ca urmare a prinderii în flagrant, procurorul de caz a pus în mișcare acțiunea penală și a dispus cercetarea în continuare a inculpatului, sub măsura controlului judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită”, se arată într-un comunicat al DGA.

Articolul precedentPonta anunță că nu va vota Guvernul Cîțu, cu o rezervă: „Să îl schimbe pe ministrul Sănătății”
Articolul următorVlad Voiculescu după ce s-a rostogolit informația că tatăl său a fost colaborator al Securității: „Taică-miu nu e perfect și sigur a făcut greșeli”