Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone. sursa foto: stiripesurse.ro

Cristian Popescu Piedone, fost primarul al sectoarelor 4 și 5, a trimis la început de an o scrisoare deschisă către Administrația Prezidențială, în speță președintelui Klaus Iohannis, în care atrage atenția că inclusiv președintele țării, pe vremea când conducea Primăria Sibiu, semna „ca primarul”.

Aceasta, din ceea ce scrie Piedone, înseamnă că inclusiv Iohannis s-ar putea face vinovat de abuz în serviciu, infracțiune pentru care fostul primar al Sectorului 5 a fost condamnat în dosarul „Colectiv”. Totul, de la faptul că „a eliberat acordul de funcționare și autorizația pentru un club din Sectorul 4, fără a avea avizul de securitate la incendiu”.

Nu este pentru prima dată când Piedone le trimite politicienilor scrisori deschise. În vară, acesta îi reproșa primarului general al Capitalei că nu se implică pentru rezolvarea numeroaselor probleme cu care bucureștenii continuă să se confrunte.

De această dată însă, Piedone îl sfătuiește pe președintele Iohannis să fie milostiv și să treacă cu vederea greșelile pe care le-a făcut primarul Iohannis. Pe scurt, să îl grațieze.

M-am uitat în oglindă în dimineața asta, m-am îmbărbătat și mi-am făcut “curaj”!
Am decis ca la început de an să-i cer președintelui Klaus Werner Iohannis să-l grațieze pe primarul Sibiului, Klaus Werner Iohannis!
Da, exact! Ați citit bine!

Știți, un primar din Capitală a fost închis pentru abuz în serviciu. O faptă pe care n-a comis-o. Sau dacă a comis-o el, au comis-o toți edilii din România. L-au închis pentru că a eliberat acordul de funcționare și autorizația pentru un club din Sectorul 4, fără a avea avizul de securitate la incendiu.

NU, nu l-au închis pentru că deranja. Să nu credeți că l-au închis pentru că aveau nevoie de un țap ispășitor. Să nu credeți că l-au închis pentru că se temeau de susținerea pe care o avea din partea oamenilor.

La fel cum a procedat primarul de la 4, a procedat și cel ce era primarul Sibiului în 2014, căci legea prevede că nu-i obligatoriu să se prezinte și avizul de securitate la incendiu.

Așa că, la fel ca primarul de la 4, și primarul Sibiului din 2014 a săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu. Și el a eliberat autorizații și acorduri fără să verifice existența avizului de securitate la incendiu.

Având în vedere toate acestea, îl rog respectuos pe PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS WERNER IOHANNIS
să îl grațieze pe PRIMARUL MUNICIPIULUI SIBIU, KLAUS WERNER IOHANNIS

Am încredere în intransigența președintelui și sunt convins că, și de această dată, nu va face compromisuri.

Cu respect, Piedone NEVINOVAT”, se arată în scrisoarea deschisă, la care sunt atașate documente – răspunsuri oficiale de la mai multe primării.

Între timp, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis în principiu recursul în casație formulat de Cristian Popescu Piedone după condamnarea în dosarul „Colectiv”. Cererile de recurs în casaţie formulate de condamnaţii în dosarul Colectiv urmează să fie judecate pe data de 22 februarie 2023.

Articolul precedentA scăzut puterea de cumpărare: decembrie 2022 – cel mai slab Crăciun din punct de vedere al vânzărilor
Articolul următorCazierul judiciar va fi eliberat și online