Foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone
Foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone

Piedone a denunțat o încălcare a drepturilor, expunând documentele prin care Curtea de Apel București a ignorat, în mod voit, recursul în casație formulat de fostul primar.

Fostul edil a ținut să explice că președintele Curții de Apel București nu a trimis la ÎCCJ recursul în casație formulat de Piedone în urmă cu 85 de zile.

Fostul primar acuză Curtea de Apel București pentru încălcarea drepturilor

Reamintim că, în data de 12 mai 2022, Piedone a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, la 4 ani închisoare.

Potrivit CAB, edilul a fost acuzat că a semnat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare a clubului Colectiv într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor.

În data de 9 iunie 2022, Cristian Popescu Piedone a formulat recurs în casație, o cale extraodinară de atac, care urmăreşte să supună Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile.

Astăzi, 2 septembrie, se împlinesc 85 de zile de la depunerea cererii la Curtea de Apel București

Cu toate acestea, documentele nu au ajuns nici în acest moment la ÎCCJ, potrivit unei cereri depuse de fostul primar, prin avocat, la CAB, joi, 1 septembrie.

Fostul primar al Sectorului 5 a explicat că, alături de acestă cerere de recurs în casație a formulat și o cerere de suspendare a executării pedepsei, care nu poate fi judecată având în vedere că dosarul nu a fost trimis încă de la CAB, la ÎCCJ.

Solicitarea a transmisă de Cristian Popescu Piedone prin intermediul avocaților

În funcție de judecarea recursului în casație, Piedone ar putea face inclusiv un apel la CEDO, transmite Știri pe Surse.

În acest context, prelungirea recursului în casație se constituie într-o piedică la exercitarea de către Piedone a dreptului de a se adresa Curții Europene a Drepturilor Omului.

Articolul precedent35 de persoane au recunoscut că au intrat în schema vaccinării fictive din Satu Mare
Articolul următorOamenii îndoliați își iau rămas bun de la Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice
Jurnalist full-time / Pesimist part-time