Captură video Youtube/Reuters
Captură video Youtube/Reuters

Coloane întregi de ruși îndoliați aduc un ultim omagiu lui Mihail Gorbaciov, ultimul lider sovietic al URSS.

Mihail Gorbaciov a decedat în data de 30 august, la vârsta de 91 de ani. Potrivit presei din Rusia, acesta suferea, de mai mulți ani, de o afecțiune gravă.

Slujba de înmormântare a început la ora 10:00 și va dura până în această după-amiază

În momentul de față, evenimentul se desfășoară în Sala Coloanelor din Moscova, un loc plin de istorie care a găzduit funeraliile de stat ale foștilor lideri sovietici precum Iosif Stalin și Vladimir Lenin, transmite CNN.

Sicriul fostului lider este deschis, flancat de o gardă de onoare. Cei prezenți depun garoafe roșii, iar oamenii din exterior, aflați pe străzile din jurul Sălii Sindicatelor stau la coadă pentru a ajunge în interilorul Sălii Coloanelor.

De asemenea, circulația este blocată, oamenii așteptând ore în șir, pentru a putea ajunge în încăpere. Polițiștii și trupele antitero se află în apropierea clădirii.

Singurul care nu este prezent la slujba de înmormântare a lui Mihail Gorbaciov este Vladimir Putin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Putin nu va fi prezent la funeralii, explicând că a adus, deja, un omagiu, în momentul în care a depus o coroană de flori la spitalul clinic central din Moscova, locul unde Gorbaciov a decedat.

Din păcate, programul de lucru al președintelui nu îi va permite să fie prezent la înmormântare. Agenda sa este prea încărcată” a transmis Peskov.

Gorbaciov va fi înmormântat lângă soția sa, Raisa, la cimitirul Novodevichy.

Kremlinul a refuzat o înmormântare de stat pentru ultimul lider al Uniunii Sovietice. Totuși, oficialii au anunțat că funeraliile vor avea ”elementele unei înmormântări de stat”, inclusiv o gardă de onoare.

Articolul precedentPiedone denunță, cu documente, o gravă încălcare a drepturilor
Articolul următorPasajul Doamna Ghica din București va fi circulabil începând de anul viitor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time