Curtea Supremă a admis recursul în casație formulat de Cristian Popescu Piedone

Decizia magistraţilor este definitivă..

Recursul în casație formulat de fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone după condamnarea în dosarul Colectiv a fost admis în principiu de Curtea Supremă. Cererile de recurs în casaţie formulate de condamnaţii în dosarul Colectiv urmează să fie judecate pe data de 22 februarie 2023.

„Admite, în principiu, cererile de recurs în casaţie formulate de inculpaţii Matei George Petrică, Popescu Cristian Victor Piedone, Anastasescu Alin George, Niţă Cristian Mihai și Radu Antonina împotriva deciziei penale nr.566/A din data de 12.05.2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016”, se arată în minuta instanței.

Decizia magistraţilor este definitivă.

 Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în luna mai a acestui an, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv, în condiţiile în care condamnarea în primă instanţă a fost de 8 ani şi 6 luni de închisoare. Au mai fost condamnaţi George Alin Anastasescu, patron al clubului Colectiv,- 11 ani și 8 luni de închisoare, Costin Mincu, patron al clubului Colectiv – 8 ani de închisoare, Paul Cătălin Gancea, patron al clubului Colectiv – 6 ani şi 4 luni de închisoare, pirotehnistul Viorel Zaharia – 6 ani şi 10 luni de închisoare, pirotehnistul Marian Moise- 6 ani şi 10 luni închisoare, pompierul Antonina Radu – 8 ani şi 8 luni închisoare, pompierul George Petrică Matei – 8 ani şi 8 luni închisoare. De asemenea, Cristian Mihai Niţă, reprezentant al firmei de artificii, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. 

În seara de 30 octombrie 2015, câteva sute de tineri se aflau în clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din Bucureşti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War”

La ora 22.32, în timpul concertului, a izbucnit un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul s-a extins rapid în câteva secunde. În acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la unsprezece spitale din Bucureşti. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în spitale, bilanţul  fiind de 64 de morţi.

Cristian Popescu Piedone a depus o contestație privind condamnarea de patru ani de zile primită în dosarul Colectiv

Fostul primar al Sectorului 5 a depus, prin avocații lui, o adresă către Curtea de Apel București Termenul stabilit de instanță este de 16 iunie, atunci când fostul edil va afla dacă rămâne sau nu după gratii. Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv, de magistrații CAB la patru ani de închisoare cu executare pentru abuzul în serviciu de care a fost acuzat de anchetatorii DNA. În timpul dezbaterilor finale, avocaţîi inculpaţilor au cerut achitarea sau aplicarea unor pedepse mai blânde, apreciind că procurorii ar fi greşit când au decis trimiterea în judecată a clienţilor lor, dar şi magistraţii Tribunalului Bucureşti, când au pronunţat pedepse cu executare.

Cristian Popescu Piedone: „M-au luat… NEVINOVAT!”

Cristian Popescu Piedone a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj după ce judecătorii Curții de Apel București au pronunțat, joi, sentințele finale în Dosarul Colectiv. Primarul Sectorului 5 a declarat că timp de șase ani și jumătate a fost „chinuit și tăvălit ca un câine.”

„M-au luat… NEVINOVAT! Ca pe un câine m-au chinuit și m-au tăvălit șase ani și jumătate! Zilnic mi-au picurat amar și boală în trup și în familie! M-au vânat pe unde m-au prins. Că i-am deranjat, că le-am stricat pușculițele… Rămâneți cu bine, oameni buni!”, a scris Piedone. Totodată, acesta le-a urat cetățenilor din Sectorul 5 multă sănătate și fericire, precizând că „povestea se oprește, aici, din păcate.”

Cristian Popescu Piedone, mesaj cu ocazia Zilei Imnului Național: Fără tricolor, fără imn și fără Biserica noastră… nu existăm ca natiune

Articolul precedentRAJA Constanța și compania de apă EYATH din Grecia au încheiat un parteneriat pentru folosirea celor mai noi tehnologii privind creșterea eficienței energetice a proceselor tehnologice aplicate și digitalizarea avansată a serviciilor 
Articolul următorAustria se opune oficial intrării României în spațiul Schengen