Triciolor Piedone
Triciolor Piedone- pag de FB

Fostul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a ținut să marcheze într-un mod inedit Ziua Imnului Național, chiar dacă este în închisoare. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Cristian Popescu Piedone a prezentat ceremonia organizată anii trecuți cu ocazia acestui eveniment, la care au fost prezenți zeci de copii din sectorul 5 care au ascultat imnul României, interpretat de către compozitorul și dirijorul Nicolae Voiculeț.

După ce a rostit un scurt discurs emoționant, Cristian Popescu Piedone le-a urat copiilor să aibă o zi frumoasă și să fie mândri de faptul că sunt români. Fostul primar al Sectorului 5 le-a spus copiilor să nu uite că fără imn, tricolor și Biserică, românii nu pot există ca popor. Cristian Popescu Piedone a ținut să reamintească faptul că românii sunt cei mai norocoși oameni de pe pământ, deoarece aici în Carpați, Casa lui Dumnezeu, Catedrala Neamului Românesc, este în Sectorul 5.

În încheierea mesajului transmis pe pagina sa de Facebook cu această ocazie, Cristian Popescu Piedone i-a rugat pe români să aibă grijă de steag, de imn și de Biserica, transmițându-le acestora tot respectul și considerația lui.

Cristian Popescu Piedone: Fără tricolor, fără imn și fără Biserica noastră… nu existăm ca nație!

„D”încolo de gard… unii cred că România e urâtă… Alții nu dau doi bani pe tricolor… Și habar n-au că avem un imn, d-apăi să-i mai și știe pe de rost măcar câteva versuri!Tocmai d-aia, de ziua Imnului, am mers cu drag lângă… viitor, lângă copiii noștri care vor duce mai departe povestea! Povestea noastră, visurile noastre… vor fi, cândva, trasate de mânuțele lor, de mințile lor, de visurile lor!!!Suntem cei mai norocoși români de pe pământ! Deoarece aici în Carpați, Casa lui Dumnezeu, Catedrala Neamului Românesc, este la noi, aici, în Sectorul 5!Să nu uitați, dragii mei: Fără tricolor, fără imn și fără Biserica noastră… nu existăm ca nație! Să avem grijă de steag, de imn și de Biserică, dragii mei! Cu respect și considerație, dragi români! Îți mulțumim Doamne!”, este mesajul transmis de Cristian Popescu Piedone.

Ziua Imnului Naţional al României se sărbătorește oficial pe 29 iulie. Prima dată imnul național a fost intonat în timpul revoluției de la 1848, în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, la inițiativa domnitorului Știrbei Vodă.

Ziua Imnului Naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998, care prevede că această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de către celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Cristian Popescu Piedone: Vă iubesc pe toți cei care îmi sunteți aproape cu gândul! Vă iubesc pe toți cei care aveți inima bună și iubiți România oriunde vă aflați!

Articolul precedent2022: Anul în care obezitatea este normalizată, iar educația fizică este justificată prin scutire
Articolul următorMaia Sandu, de Ziua Constituției Republicii Moldova: ”Trebuie să apreciem oportunitatea de a fi liberi și egali în fața legii”