Sursă foto: Facebook/Maia Sandu
Sursă foto: Facebook/Maia Sandu

Republica Moldova celebrează astăzi, 29 iulie, Ziua Constituției.

Președinta Maia Sandu a precizat, într-un text distribuit pe pagina de Facebook, că sunt 28 de ani de la adoptarea legii supreme a țării, care reglementează viața publică și existența fiecăruia în parte.

Maia Sandu: ”Adoptarea Constituției asigură echilibrul nostru obștesc într-un stat de drept, într-o țară a libertăților, a echității și mulțumirii individuale”

Maia Sandu a pus accent pe colaborare, pe solidaritate și pe activitatea justiției, invitându-și compatrioții să se intereseze, în permanență, în legătură cu alineatele din Constituție.

De asemenea, lidera a subliniat că, în contextul războiului dus de Putin în Ucraina, moldovenii trebuie să aprecieze oportunitatea de fi liberi și egali în fața legii.

Constituția noastră unește oamenii în jurul unui scop comun: viața fericită a cetățenilor într-o țară prosperă, într-un stat suveran, unitar și indivizibil, în care justiția este una funcțională, iar Omul e mai presus de toate. Drepturile și obligațiile cetățenești ne amintesc mereu de faptul că facem parte dintr-o colectivitate, că trebuie să ne respectăm reciproc și că toți fără excepție trebuie să respectăm regulile pe care le-am stabilit împreună. În pofida greutăților, vă invit să ne cunoaștem Constituția, să apreciem oportunitatea de a fi liberi și egali în fața legii. E contractul nostru social, e strângerea de mână care ne aduce bunăvoința și buna înțelegere comunitară”, a transmis Maia Sandu.

În cursul zilei de azi, Maia Sandu a fost primită la Cotroceni de către Klaus Iohannis

Cei doi lideri au purtat numeroase convorbiri despre susținerea parcursului european al Chișinăului, războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina și contracararea efectelor negative ale acestuia asupra Republicii Moldova.

Este prima întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, după ce Republica Moldova a primit statut de stat candidat la Uniunea Europeană.

Articolul precedentCristian Popescu Piedone, mesaj cu ocazia Zilei Imnului Național: Fără tricolor, fără imn și fără Biserica noastră… nu existăm ca nație!
Articolul următorVa avea Ungaria de suferit din cauza declarațiilor premierului Viktor Orban? Profesorul Mircea Coșea: „Nu s-a luat nicio măsură”. Cât contează dependența de gazul rusesc în relațiile cu România și Europa. Analiză
Jurnalist full-time / Pesimist part-time