Foto: Facebook/Maia Sandu
Foto: Facebook/Maia Sandu

Maia Sandu va veni mâine în România, iar întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis va fi prima după ce Republica Moldova a primit statut de stat candidat la Uniunea Europeană.

Potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială, această vizită va oferi prilejul primei întrevederi bilaterale directe a celor doi șefi de stat după decizia istorică adoptată la Consiliul European din 23-24 iunie 2022 prin care a fost acordat Republicii Moldova statutul de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Maia Sandu va fi primită de Iohannis, liderii de stat urmând să discute despre situația ambelor țări, în contextul războiului din Ucraina

În contextul întrevederii, Președintele României va reafirma sprijinul ferm al țării noastre pentru avansarea procesului de reforme din Republica Moldova, necesar pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite prin Opinia Comisiei Europene din 17 iunie 2022”, a transmis Administrația Prezidențială.

În comunicatul publicat astăzi, 28 iulie, se mai precizează că președintele României va evidenția asistența multidimensională pe care România o acordă Republicii Moldova, inclusiv pentru gestionarea situațiilor de criză cu care aceasta se confruntă, și vor fi discutate modalități concrete de prioritizare și diversificare a acestei asistențe.

Moldova și Ucraina au primit statutul de țări candidate la aderarea UE în data de 24 iunie

Totodată, va fi punctată importanța Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, instrument lansat de România, Germania și Franța, cu relevanță solidă atât sub aspect politic, cât şi pe dimensiunea de dezvoltare, menit să mențină Republica Moldova în atenția prioritară a donatorilor şi să mobilizeze sprijin pentru eforturile autorităților de la Chișinău în ceea ce privește reformelor necesare integrării europene”, au adăugat reprezentanții Administrației Prezidențiale.

Articolul precedentÎntr-o zi de muncă, ministrul Muncii absentează, iar secretarii sunt prea ocupați să stea de vorbă cu cetățenii
Articolul următorFemeile din Spania sunt încurajate să meargă la plajă, indiferent de siluetă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time