Foto: Facebook/Declic
Foto: Facebook/Declic

Membrii Declic au protestat, în data de 26 iulie, la Ministerul Muncii.

Manifestanții au cerut corelarea salariului minim cu valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent.

Petiția Declic a adunat mai mult de 62.000 de semnături. Din nou, oamenii insistă pentru salariul minim european, care să asigure coșul zilnic de cumpărături, valabil și pentru cetățenii României.

Comunitatea Declic a organizat un protest, cu tobe, la Ministerul Muncii, membrii acuzând că există prea mulți angajați care primesc salariul minim pe economie

Practic, cu 1524 de lei pe lună, angajatorii îi condamnă la o luptă continuă cu sărăcia, lună de lună.

Am bătut tobele, la propriu, ca să priceapă ministrul că nu mai putem accepta creșteri de doar câțiva lei pe zi”, au anunțat protestatarii, imediat după manifestație.

Indiferent de zi, ministrul Muncii nu este la birou

Membrii Declic au fost și azi la Ministerul Muncii. Cu toate acestea, oamenii au precizat că, deși este o zi obișnuit de muncă, ministrul nu e la birou iar secretarii de stat sunt prea ocupați ca să stea de vorbă cu cetățenii.

Petiția care îi susține și îi protejează pe cei mai vulnerabili angajați poate fi semnată aici

Am bătut toba la ministerul Muncii și am cerut salarii minime decente. Au ales să ne ignore și să ia în derâdere protestul nostru. Putem doar să batem toba mai tare, mai mulți. Primul pas e să creștem numărul de semnatari ai petiției. Semnează pentru ca salariul minim să fie corelat cu valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent”, au transmis reprezentanții, astăzi, 28 iulie.

Articolul precedentLovitură financiară de proporții pentru cea mai bogată femeie din Asia
Articolul următorVineri, 29 iulie, Maia Sandu va ajunge în România
Jurnalist full-time / Pesimist part-time