Foto: Guvernul din Spania
Foto: Guvernul din Spania

Spania a lansat o campanie națională pentru egalitate de șanse, arată BBC.

Prin urmare, toate reprezentantele sexului frumos sunt sfătuite să îmbrățișeze sloganul ”Vara este și a noastră” și să meargă la plajă, indiferent de kilogramele în plus, vergeturi sau celulită.

În imaginea folosită în campanie sunt prezente femei care nu arată ca fotomodelele. Una dintre ele este mai în vârstă, în timp ce o alta a suferit o operație de mastectomie, procedură ce implică extirparea sânilor în cazul cancerului mamar

Prin această acțiune, autoritățile insistă asupra faptului că nu există un corp perfect. Astfel, oamenii trebuie să învețe să se ferească de stereotipuri sau prejudecăți.

În egală măsură, inițiatorii consideră că nicio femeie nu trebuie judecată pentru fizicul său.

 ”Toate corpurile sunt corpuri de afișat la plajă”, a transmis Ministrul Serviciilor Sociale din Spania, Ione Belarra.

Sărbătorim o vară pentru toată lumea. Nu este nevoie de stereotipuri sau de violență estetică”, au transmis inițiatorii campaniei, conform sursei citate.

Campania a fost primită în mod pozitiv în Spania. Cu toate acestea, au exista și voci care susțin că ar fi trebuit incluși și bărbații în acest mesaj

Totuși, părerile sunt împărțite. Un politician de extremă stângă, Cayo Lara, a declarat că această campanie nu face altceva decât să ”creeze o problemă, acolo unde nu exista o problemă”.

Adaptare: BBC

Articolul precedentVineri, 29 iulie, Maia Sandu va ajunge în România
Articolul următorPrimăria Sectorului 6 are în vedere amenajarea celui mai mare parc liniar din Europa
Jurnalist full-time / Pesimist part-time