Foto: Facebook/Ciprian Ciucu
Foto: Facebook/Ciprian Ciucu

Cel mare parc liniar din Europa ar putea fi construit în Sectorul 6 al Capitalei.

Anunțul a fost făcut astăzi, 28 iulie, de primarul Ciprian Ciucu.

Cel mai lung parc liniar din Europa va putea fi construit pe Strada Liniei

Edilul a precizat că a purtat discuții cu Victor Dijkshoorn, un arhitect peisagist olandez, proprietar al VIC Landscapes, una dintre cele mai prestigioase companii de design peisagistic din Țările de Jos.

Am discutat diferitele tipologii peisagistice dar și despre impactul unui astfel de proiect asupra comunității extrem de diversă, care variază de la cazuri sociale la viața glam pe care o întâlnim în mall-urile AFI și Plaza”, se arată în comunicat.

Proiectul va avea trei faze, astfel:

► Faza I, deja începută, de 4 hectare, în zona Lujerului, între Plaza Ro și Cora. Va fi gata în următoarele 9 luni.

Este enorm de scos acolo, mă refer la deșeurile din construcții depozitate de-a lungul timpului.  Voi vorbi cu dezvoltatorii din zonă, să ajute deși nu le pot acum atribui vina directă. Cu vorba bună, poate rezolvăm mai multe. Despre acest proiect, știți deja și veti info pe google. Va fi cel mai mare parc nou făcut în ultimii 30 de ani”, a explicat Ciucu.

► Faza II, continuă cu încă cca. 6 hectare faza I, și va fi până la bd. Doina Cornea (AFI Cotroceni). Edilul a discutat cu managementul AFI și va obține ajutor pentru construirea acestui parc.

Sunt în discuții avansate cu CFR, proprietarul terenului, pentru a-l închiria la un preț corect pentru următorii 10 ani. Îmi doresc să avem aceste două faza încheiate până în toamna lui 2024”, a transmis Ciprian Ciucu.

► Faza III, cea mai lungă și cea mai interesantă, va fi de la Valea Cascadelor la Lujerului.

Ciprian Ciucu: ”Vom avea cel mai lung parc liniar din Europa”

Potrivit declarațiilor, spre final, lucrurile vor fi mai complicate. Pe lângă ternul care trebuie închiriat de la CFR, este nevoie de achiziționarea primei linii de la un agent economic privat, de cca. 1.7 km.

Ce mai grea muncă este în a obține administrarea terenurilor (am inventariat deja zeci de parcele adiacente) și, în consecință, dreptul de a face. Îi mulțumesc lui Victor pentru discuții, el este încântat de potențial, acum sper din suflet că voi reuși să îl aducem la maturitate!

P.S. Am curățat zona de 5 ori doar de când sunt eu primar. Din păcate oamenii continuă să arunce gunoiul aici”, a transmis edilul, pe contul de Facebook.

Articolul precedentFemeile din Spania sunt încurajate să meargă la plajă, indiferent de siluetă
Articolul următorProtest Greenpeace: ”Este nevoie de investiții în infrastructura pentru energie curată și de plantarea unei rețele naționale de păduri de protecție”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time