Foto: Facebook/Greenpeace România
Foto: Facebook/Greenpeace România

Membrii Greenpeace din România fac un nou apel la ministrul Energiei, Virgil Popescu, în condițiile în care efectele schimbărilor climatice se vor intensifica dacă statul nu renunță, cât mai repede, la combustibilii fosili.

Într-un comunicat transmis astăzi, 28 iulie, pe contul de Facebook, Greenpeace România a precizat că România se confruntă, din ce în ce mai mult, cu secete, incendii, temperaturi sufocante și instabilitate atmosferică.

Greenpeace România: ”Avem la îndemână toate soluțiile pentru o tranziție justă și echitabilă către un sistem alimentat cu energie regenerabilă. Virgil Popescu, de ce nu le folosim?”

Activiști Greenpeace în caiace au protestat în fața unui petrolier rusesc pentru a cere Guvernului României implementarea de urgență a unor măsuri de creștere a eficienței energetice, susținerea prosumatorilor, investiții în infrastructura pentru energie curată și a transportului public, plantarea unei rețele naționale de păduri de protecție”, se precizează în comunicat.

Oamenii de știință avertizează deja de decenii că arderea combustibililor fosili este principala cauză a schimbărilor climatice

Aceste schimbări duc la creșterea frecvenței și intensității valurilor de căldură, la epuizarea resurselor de apă, la incendii de vegetație de amploare, care se extind rapid, distrug ecosisteme și amenință întregi comunități.

Nu vom fi niciodată în siguranță într-o lume dependentă de combustibili fosili, iar răspunsul nostru nu poate fi doar schimbarea furnizorilor. Guvernul României trebuie să ia măsuri concrete pentru o tranziție justă și echitabilă la energie regenerabilă, astfel încât crizele cu care ne confruntăm să nu se agraveze. E momentul ca guvernanții români să prioritizeze viitorul nostru, și nu profitul companiilor de combustibili fosili. Investițiile în surse regenerabile și economisirea energiei ar trebui tratate drept prioritate națională. România trebuie să grăbească tranziția energetică prin obiective ambițioase de energie regenerabilă și eficiență energetică și să stabilească ținte clare pentru eliminarea treptată a tuturor combustibililor fosili”, a declarat Alin Tănase, campaigner Greenpeace România.

Articolul precedentPrimăria Sectorului 6 are în vedere amenajarea celui mai mare parc liniar din Europa
Articolul următorCum a ajuns OMV Petrom să aibă un profit net spectaculos, dacă prețul la combustibil a crescut și românii sunt săraci? Analistul economic Mircea Coșea explică ce înseamnă, de fapt, creșterea prețurilor pentru statul român
Jurnalist full-time / Pesimist part-time