Primarul Cristian Popescu Piedone, replică dură pentru „omul galben” Ludovic Orban

„Ți-as scrie ceva și despre respect... Dar cred c-ar fi un non-sens... N-ai înțelege...”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone i-a dat o replică dură președintelului PNL, Ludovic Orban, după ce acesta din urmă a declarat că în sector vor avea loc alegeri anticipate, ca urmare a condamnării lui Piedone, ce este judecat în „Dosarul Colectiv”. Mai mult, Orban a dat de înțeles că cetățenii din acest sector ar fi nemulțumiți de ceea ce au în acest moment, asta deși lucrurile stau cu totul diferit față de anii trecuți, când sectorul era administrat de Daniel Florea.

Potrivit Știri pe surse, primarul Cristian Popescu Piedone i-a transmis lui Ludovic Orban o replică publică. Astfel, acesta a încercat nu doar să îi demonteze acuzațiile, dar și să îi atragă atenția cu privirele la unele aspecte din declarația făcută cu privire la posibilele alegeri anticipate din Sectorul 5.

„Când m-au ales oamenii… te-ai dus glonț la microfoane și-ai zis vorbele astea… Și așa și pe dincolo… Ca… prostii l-au votat pe Cristian Popescu… N-am comentat, amice! Am crezut c-ai făcut pauză de eticheta și de MAT!  Te-am crezut împiedicat fără voie… Am vrut să te întreb dacă a ieșit bine caimacul…. Dar mi-am zis că n-ai vreme de rime întoarse…  Acum… te-ai împotmolit. Iar… Printre divine și mandoline, te visezi căpitan! Călărești, ești transpirat și te sufoci… Dar calul ți-e imaginar, amice…”, a declarat Cristian Popescu Piedone, potrivit sursei citate.

De asemenea, Piedone i-a spus lui Orban că se joacă „de-a Iuda și de-a poetul și de-a amicul și de-a menestrelul”, dar că are „sufletul întunecat de arginți”, mai mult, îl consideră pe acesta ca fiind baba Vanga, după ce a făcut-o pe judecătorul. „Speri că-l răstignesc pe Piedone? Speri că-l atârna pe crucea cioplita strâmb, în birouri din hârtii de-o sută? Crezi că viața asta toată e ca pe șina de tramvaie, boss?  Crezi că sub toate robele pământului tremură o mandolină?  Ți-as mai scrie, amice… Dar tac! Știu că-mi dorești tăcere și durere”, a mai spus Cristian Popescu Piedone.

Totodată, din respec față de sine, primarul Sectorului 5 a ținut să îi ureze cele bune. „Fie-ți viața frumoasă și plină de medalii, omule galben! Fie-ți casa poezie! Fie-ți zilele aromate cu clinchet de arginți!  Fii respectat! (Ți-as scrie ceva și despre RESPECT… Dar cred c-ar fi un non-sens… N-ai  înțelege…)”, i-a transmis public Cristian Popescu Piedone lui Ludovic Orban.

În acest moment, fost primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone este judecat în „Dosarul Colectiv”, următorul termen fiind în luna septembrie, la Curtea de Apel București.

Ce a spus Ludovic Orban

Aflat la conferința de alegeri interne din cadrul Organizației PNL Sector 5, Orban a precizat că pe lângă alegerile interne vor avea loc și cele de la nivelul primăriei de sector, ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu Piedone.

„Imediat după aceste alegeri, noi trebuie să ne pregătim de alegeri. În Sectorul 5 nu vor fi alegeri, după părerea mea, în 2024, ci vor fi alegeri mai repede. Imediat trebuie să analizăm, să facem toate studiile, toate cercetările să desemnăm cel mai bun potenţial candidat şi să începem campania electorală. O conjunctură cum am avut (…) va fi foarte greu de regăsit în perioada care va urma. Nu vreau să comentez nimic acum pe această temă, dar vă spun că dacă ne organizăm bine, dacă identificăm candidatul potrivit, dacă începem campania şi arătăm locuitorilor Sectorului 5 că au şi ei şansa să trăiască o viaţă adevărată, o viaţă în civilizaţie, respect din partea autorităţilor, o viaţă în care să beneficieze de cele mai bune servicii şi să aibă o calitate crescută a vieţii putem câştiga Primăria Sectorului 5”, a spus Orban.

Piedone: „Le voi demonstra că unde există voință, există și schimbare reală”

Articolul precedentRuptură între primarul liberal al Ploieștiului și consilierii PNL! PSD acuză: Aruncați orașul în haos!
Articolul următorLegea CCR rămâne nemodificată, iar Ana Birchall enumeră realizările actuale: „Au fost legiferate Ziua Alegătorului, Ziua Lecturii și altele”