Foto: Facebook

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall continuă să trimită „săgeți” înspre cei care în teorie reprezintă interesele românilor și, pentru aceasta, asigură cadrul legislativ necesar pentru ca toate să meargă bine: parlamentarii.

Azi, Birchall reia o temă mai veche, modificarea legii de funcționare a Curții Constituționale a României, temă care se pare că va fi mereu de actualitate.

În plus, Ana Birchall arată că la anul se mai pot schimba lucrurile în CCR, dat fiind că expiră câteva mandate de judecător. Însă, în același timp, este în continuare necesară modificarea legislației, atrage atenția fostul ministru.

În oglindă, Birchall arată că în Parlament zi de zi apar legi, care mai de care mai „importante”, cum sunt cele legate de Ziua Alegătorului sau a lecturii.

În ceea ce privește COMPONENȚA CCR, în mai 2022 este o șansă fenomenală să se impună și la CCR meritocrația, profesionalismul, depolitizând astfel CCR. Cum? Simplu! Modificând URGENT legea de organizare și de funcționare a CCR. Așa cum am mai spus, legea nr. 47/1992 este o LEGE organică deci se POATE modifica DACĂ chiar se vrea cu adevărat! Săptămânal sunt în parlament adoptate legi organice!

Din păcate, până acum nu am văzut niciun proiect serios de lege în acest sens, fie adoptat în guvern, fie inițiat de parlamentari, care să modifice condițiile de numire la CCR (de exemplu o persoană să nu fi fost afiliată politic minim 10 ani) sau competența CCR astfel încât Dorneanu și ai lui să nu își mai extindă arbitrar competența, supra-legiferând, sau să mai fie analiști politici cum s-a întâmplat în trecut …că doar nu acesta este sensul dat CCR de către Constituție, nu?

Poate totuși se ia o pauză din luptele astea interne, exclusiv pentru putere proprie, și actuala coaliție începe să își respecte promisiunile electorale… că timpul trece! Reformarea CCR a fost o promisiune importantă și mă așteptam ca în această sesiune parlamentară macar legea 47 să fi fost modificată până acum …bine că au fost legiferate inițiative precum: Ziua Alegătorului, Ziua Lecturii și altele că doar sunt importante, chiar critice, nu!?”, se arată într-o postare a fostului ministru Birchall.

Articolul precedentPrimarul Cristian Popescu Piedone, replică dură pentru „omul galben” Ludovic Orban
Articolul următorInscripție suplimentară pe statuia lui Octavian Goga din Iași