Ploieștiul este un oraș abandonat, conduc haotic de către liberali. Fără marcaje rutiere, cu străzile pline de gropi, cu gunoaie la tot pasul. Și asta în ciuda faptului, că PNL (partidul primarului Andrei Volosevici) deține majoritatea absolută în Consiliul Local Ploiești. După ce Volosevici a pierdut alegerile pentru șefia PNL Ploiești în fața senatoarei Roberta Anastase, consilierii locali liberali au sucit macazul și s-au distanțat de primar, comportându-se ca niște adevărați aleși din opoziție.

Situația a fost taxată de către reprezentanții PSD Ploiești într-o conferință de presă. Pe tot parcursul conferinței pe un ecran din spate rulau imagini cu mizeria de pe străzile municipiului.

„Ploieștiul a fost dus în haos”, a afirmat consilierul local George Botez, în cadrul conferinței pe care a susținut-o alături de senatorul Radu Oprea.



Fără marcaje rutiere pe străzile Ploieștiului 



Social democrații au explicat că este de netolerat faptul că în luna ianuarie liberalii au decis să sisteze marcajele făcute de către SC Servicii Gospodărire Urbană (societate din patrimoniul municipalității) și să organizeze o licitație pentru încredințarea serviciului. Dar din ianuarie 2021 și până acum, licitația nu a fost finalizată, iar străzile orașului sunt fără marcaje, având aspectul unui oraș abandonat.

Consilierul local (PSD) George Botez nu s-a arătat optimist cu privire la rezolvarea acestei situații, în contextul în care licitația organizată de Primăria Ploiești pentru încredințarea serviciilor de marcaj rutier a fost deja contestată.

„Ploieștiul a fost dus în haos. Ați promis o administrație modernă. Ați promis un oraș european în 2021. Nu numai că nu s-a întâmplat nimic bun în acest oraș… Nu numai că maldărele de gunoi sunt așa cum sunt, nu numai că luați buruienile din mijlocul străzii doar dacă se organizează o conferință de presă sau se pun fotografiile pe Facebook. Aceasta nu este o rezolvare reală a problemelor…”, au fost doar câteva critici aduse de  consilierului local George Botez la adresa administrației Volosevici. 

Senatorul Radu Oprea a amintit și despre „cearta puternică între primarul Volosevici și consilierii locali PNL, care nu face bine Ploieștiului”, făcând referire la episodul din Consiliul Local Ploiești în care niciunul dintre cei 13 consilieri PNL nu a dorit să inițieze amendamentul solicitat de primarul liberal.

Senatorul Radu Oprea a lansat și un apel la adresa primarului Andrei Volosevici: „Apelul nostru foarte clar este să învețe din trecut, așa cum am făcut și noi”, precizând că „lupta internă pentru putere, acum vorbim de PNL, pentru că ei se află în acest proces al alegerilor, are urmări și la nivelul organizației Ploiești. Ați văzut consilierii locali PNL se ceartă, sunt pe poziții antagonice cu primarul Volosevici, care de fapt a pierdut și alegerile interne și, probabil, de aici toată această dispută”.

Articolul precedentStatuile reginei Victoria și reginei Elisabeta a II-a, dărâmate în Canada
Articolul următorPrimarul Cristian Popescu Piedone, replică dură pentru „omul galben” Ludovic Orban
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...