Sursa: Facebook

Vești nu tocmai bune pentru fostul ministru PDL Elena Udrea, care a avut ieri termen în fața Curții de Apel de la Sofia, în dosarul legat de extrădarea sa.

După ce în aprilie Tribunalul din Blagoevgrad a decis că fostul ministru va fi extrădat în România, iar Udrea a atacat soluția, Curtea mai așteaptă lămuriri până la o sentință finală, în condițiile în care aceasta susține că nu ar trebui extrădată pe motiv că în țară i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil.

Cum era firesc, Curtea a solicitat de la autoritățile române documentele legate de dosarul Elenei Udrea, documente pe care instanța le-a primit – însă cu mai puțin de 24 de ore înainte de ședință, concluzia fiind că „este necesar ca materialele relevante să fie traduse în limba bulgară și acesta este motivul amânării cauzei”, potrivit magistraților bulgari.

Aceasta a însemnat inclusiv că Udrea va aștepta în arest preventiv până pe 8 iunie, când va fi analizată cererea de extrădare. Potrivit G4Media, Elena Udrea a plâns ieri în fața magistraților bulgari, invocându-și fetița care se află la București, acolo unde aceasta a lăsat-o în momentul în care a decis să plece din țară.

Elena Udrea a fugit din România pe 7 aprilie, cu câteva ore înainte ca Înalta Curte de Casație și Justiție să pronunțe soluția definitivă de condamnare în dosarul Gala Bute. Fostul ministru a fost reţinută în apropierea punctului de frontieră Kulata, la graniţa Bulgariei cu Grecia, în urma unei solicitări urgente a Poliţiei Române de a opri un vehicul care intrase în Bulgaria.

Atunci, la cererea autorităţilor române, aceasta a fost reţinută pentru 24 de ore pentru a o împiedica să părăsească ţara sau să fugă, ulterior fiind arestată preventiv.

Pe de altă parte, în țară, Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis să amâne cererea depusă de fostul ministru pentru suspendarea pedepsei de șase ani cu executare, pedeapsă primită în Dosarul Gala Bute. Și, potrivit sentinței definitive de condamnare, Elena Udrea este vinovată de luare de mită și abuz în serviciu, în legătură cu funcția de ministru al Turismului.

Articolul precedentNicolae Ciucă: Cred că aderarea României la spaţiul Schengen nu mai poate fi amânată 
Articolul următorÎncă un atac armat în SUA: patru persoane au fost ucise