Foto: Facebook/Elena Udrea
Foto: Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea va rămâne în închisoare, cererea de suspendare a pedepsei de șase ani fiind respinsă de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis să amâne cererea depusă de fostul ministru pentru suspendarea pedepsei de șase ani cu executare, pedeapsă primită în Dosarul Gala Bute, precizează Știri pe Surse.

Udrea a cerut să fie audiată în România personal, nu prin videoconferință

Deși a cerut audierea, Elena Udrea a absentat de la proces, fiind încă în Bulgaria.

Completul format din 5 judecători a decis să amâne luarea unei decizii. Aceștia au susținut că nu există o procedură având în vedere că Elena Udrea este în Bulgaria, mai arată sursa citată.

Ieri, 22 mai, fostul ministru a scris pe contul de socializare că este arestată ilegal de 46 de zile din cauza unei ”halucinante decizii a ÎCCJ”

Mai mult, Udreas a ținut să precizeze că i s-a respins contestația în anulare și i s-a refuzat dreptul de a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute.

Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecători au decis în cazul meu să încalce decizia CCR, care stă la baza tuturor acestor contestaţii, şi să se contrazică cu ceea ce ei înşişi au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicaţi sunt toţi evident în libertate”, a scris fostul ministru pe pagina de Facebook.

Articolul precedentNicușor Dan: ”Podul Basarab nu are recepția făcută. Nu beneficiem de garanție”
Articolul următorMarcel Boloș: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) se derulează cu destul de mare dificultate
Jurnalist full-time / Pesimist part-time