Sursa foto: Facebook - Elena Udrea
Sursa foto: Facebook - Elena Udrea

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Elena Udrea a declarat că este arestată ilegal de 46 de zile din cauza unei „halucinante decizii a ICCJ.”

Aceasta a mai spus că i s-a respins contestația în anulare și i s-a refuzat dreptul de a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute.

„Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecători au decis în cazul meu să încalce decizia CCR, care stă la baza tuturor acestor contestaţii, şi să se contrazică cu ceea ce ei înşişi au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicaţi sunt toţi evident în libertate”, a scris Udrea.

„Trec peste toate argumentele constituţionale prezentate de specialişti, de ce această decizie nu poate fi aplicată, şi mă rezum la analiză raportată la cazul meu”

Fostul ministru al Turismului a mai precizat că „nu putem vorbi de risc sistemic de impunitate, când este în discuţie un singur dosar în care decizia CCR mai putea fi aplicată în România în dosarul Gala Bute.”

De asemenea, Udrea se întreabă cum „acești judecători” au luat o decizie atât de ilegală. Mai mult, aceasta a prezentat o listă cu motivele pentru care consideră că a fost condamnată ilegal de ICCJ.

„a) completul de 3 judecători era nespecializat.

  b) din complet a făcut parte Florentina Dragomir, care NU îndeplinea condiţiile legale pentru a fi judecător, sigur… în România nu contează dacă un judecător nu a depus jurământul de credinţă, în schimb în Grecia şi Italia hotărârile date de F. Dragomir au fost considerate ilegale, iar cei din Bulgaria au cerut detalii despre această judecătoare la termenul trecut din Sofia. 

 c) am fost condamnată în apel de un complet de 5 judecători nelegal constituit. CCR a constatat prin decizia 685/2018 că cel puţin unul dintre judecători, Preşedintele Completului, a fost numit cu încălcarea gravă a legii, adică pus cu mâna şi nu tras aleatoriu la sorţi. Cum acesta era şi Preşedintele Secţiei Penale, adică şeful celorlalţi 4, este evident că ceea ce decidea el, aşa rămânea, iar el “zicea” ce era scris în plicurile galbene care ajungeau la Înalta Curte. 

d) mi s-a respins în mod halucinant contestaţia în anulare, luându-mi-se dreptul de a fi rejudecată legal. Nu există niciun text referitor la speţă mea, din legi speciale, din codul penal, codul de procedura penală, decizii CCR, decizii CJUE, CEDO, care să nu fi fost încălcate”, a mai scris Udrea.

În încheierea mesajului său, Udrea se întreabă, din nou, dacă avocații, judecătorii de bună credinți și profesioniștii adevărați din Ministerul Justiției, CSM și ICCJ sunt mulțumiți de situație.

Reamintim că Elena Udrea este arestată în Bulgaria, iar judecătorii au amânat pentru 8 iunie decizia privind extrădarea ei.

Citește și articolul: Udrea rămâne în Bulgaria. Când va ajunge în România

Articolul precedentAl doilea miting de susținere pentru Piedone. Sute de persoane s-au adunat în fața Penitenciarului Rahova
Articolul următorSute de mii de tone de mărfuri au trecut prin Portul Constanța în mai puțin de trei luni
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.