Captură video Youtube/CNN
Captură video Youtube/CNN

Curtea de Apel din Sofia a amânat, astăzi, 18 mai, decizia privind extrădarea în țara noastră a Elenei Udrea, judecătorii bulgari stabilind noul termen pe 8 iunie.

Fostul ministru al Turismului trebuia să afle miercuri dacă va fi adusă în România pentru a executa condamnarea de 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute.

Udrea este de aproape 30 de zile în Bulgaria, iar o instanță s-a pronunțat în favoarea extrădării. Aceasta a făcut contestație, ce trebuie să se judece azi, dar procesul a fost amânat de judecători pentru 8 iunie, informează Digi24.

Cot la cot cu Udrea. Sorin Oprescu a fost prins în Grecia

În timpul procesului, Elena Udrea a contestat condițiile de detenție din România, precizând că a fost amenințată de mai multe ori în închisoare.

De asemenea, aceasta a mai precizat că și-ar dori să rămână în închisoare în Bulgaria sau să primească azil politic în Grecia. La termenul de astăzi, fostul ministru al Turismului a cerut să fie audiat un expert care cunoaște condițiile din penitenciarele din țara noastră.

Udrea se află în arest, în Bulgaria, din 14 aprilie, judecătorii respingând recursul acesteia la decizia de arestare preventivă. De asemenea, magistrații bulgari au respins și actele medicale depuse la instanță de avocații acesteia.

Judecătorii au susținut că actele prezentate nu indică faptul că rămânerea în arest va accentua problemele medicale pe care ea le are.

Elena Udrea are mandat de arestare, ea fiind prinsă în Bulgaria după ce a fugit din țară înainte ca instanța să o condamne la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Udrea a fost acuzată de luar de mită și abuz în serviciu, iar în iunie 2018, când a fost condamnată, aceasta se afla în Costa Rica, unde ceruse azil politic. După 4 luni, ea a fost reținută de Interpol, unde a fost încarcerată.

Spre sfârșitul anului 2018, Udrea a fost eliberată, ca urmare a deciziei Curții Constituționale, care a hotărât că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.

Citește și articolul: Polițistul Marian Godină, despre Udrea: ”E un mesaj de-a dreptul grețos. Încearcă să ne stoarcă lacrimile”

Articolul precedentBucurești: Pasajul Unirii, închis în această noapte
Articolul următorExpert rus: Marea Britanie poate fi trimisă în Epoca de Piatră în 10 minute
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.