Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Un expert rus a lansat o ameninţare pentru Marea Britanie, precizând că, în cazul unei lansări de rachetă hipersonică, ”această ţară poate fi trimisă în Epoca de Piatră în 10 minute”.

Yaakov Kedmi, care este un puternic simpatizant al președintelui rus, Vladimir Putin, a avertizat Regatul Unit, explicând că Rusia este pregătită pentru o ”lansare dintr-un submarin multifuncţional cu zirconi”, iar această lansare va fi suficientă pentru a distruge întreg teritoriul.

Expertul a transmis armatei ţării sale să bombardeze centralele electrice din Regatul Unit

Potrivit Metro.uk., citat de publicația Gândul, expertul israelian născut la Moscova Yaakov Kedmi, care l-a descris odată pe Stalin drept ”ultimul om de stat care a avut grijă de ţara sa”, a spus că Rusia ar trebui să lovească Marea Britanie cu racheta sa Zircon – o rachetă hipersonică ce poate atinge 10.734 kilometri pe oră.

După, acesta a sugerat că una dintre rachetele Sarmat cu capacitate nucleară ale Rusiei ar fi ”prea bună” pentru Marea Britanie. ”Nu este deloc necesar să folosiţi [o armă atât de mare] pentru Marea Britanie”, a declarat acesta.

”Aproximativ 50 sau 60 de centrale electrice din Marea Britanie vor dispărea în 10 minute, iar toată Marea Britanie va reveni la epoca de piatră. În 10 minute, nu mai este nevoie de nimic altceva”

Sursa citată a ținut să adauge că aceste acuze vin în urma declarațiilor colonelului în retragere Mikhail Khodarenok. Khodarenok a avertizat că, după invazia din Ucraina, Rusia se află într-o izolare geopolitică completă.

Oricât de mult am urî să admitem acest lucru, practic întreaga lume este împotriva noastră”, a adăugat colonelul, luând în derâdere ameninţările nucleare ale lui Vladimir Putin.

La polul opus, Kedmi este unul dintre mulții radiodifuzori ruşi care insistă să amenințe Marea Britanie.

Articolul precedentUdrea rămâne în Bulgaria. Când va ajunge în România
Articolul următorOmenirea nu este pregătită pentru o nouă pandemie. OMS: „Ne-am afla în mare parte în aceeaşi situaţie ca în 2019”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time