Marea Britanie suplimentează sprijinul militar acordat Ucrainei

Este vorba de suma de de 1,3 miliarde de lire sterline.

Marea Britanie a anunţat că va acorda sprijin şi ajutor militar Ucrainei în valoare de 1,3 miliarde de lire sterline. Este vorba despre un angajament suplimentar înaintea reuniunii video de duminică a liderilor G7 cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Boris Johnson: “Atacul brutal al lui Putin ameninţă pacea şi securitatea în întreaga Europă”

Noul angajament aproape dublează angajamentele anterioare ale Marii Britanii privind cheltuielile destinate Ucrainei.  Guvernul britanic a precizat că este cea mai mare rată a cheltuielilor pentru un conflict de la războaiele din Irak şi Afganistan. “Atacul brutal al lui Putin nu doar cauzează devastări de nedescris în Ucraina, ci ameninţă de asemenea pacea şi securitatea în întreaga Europă”, a spus premierul Boris Johnson. Guvernul britanic a trimis în Ucraina rachete antitanc, sisteme de apărare aeriană, precum şi alte arme. Premierul Johnson a fost unul din cei mai puternici susţinători ai eforturilor Ucrainei de a rezista armatei ruse, fiind primul lider occidental care s-a adresat parlamentului Ucrainei de la începutul invaziei ruse. Marea Britanie a declarat că aceste cheltuieli suplimentare vor proveni dintr-o rezervă utilizată de guvern pentru situaţii de urgenţă.

Guvernul a mai spus că premierul Johnson va găzdui o reuniune a companiilor de apărare de top la sfârşitul acestei luni pentru a discuta despre creşterea producţiei ca răspuns la creşterea cererii create de războiul din Ucraina.

Deşi Marea Britanie a oferit un ajutor militar semnificativ, până acum a acceptat puţini refugiaţi ucraineni din cele peste cinci milioane de persoane care au plecat din Ucraina. Guvernul britanic a declarat că a eliberat peste 86.000 de vize pentru ucraineni, dintre care aproximativ 27.000 au ajuns în Marea Britanie.

Speranța de viață în România, penultima din Europa

Articolul precedentSperanța de viață în România, penultima din Europa
Articolul următorCe mesaj emoționant a transmis prima doamnă a Americii românilor