Ce mesaj emoționant a transmis prima doamnă a Americii românilor

Jill Biden a vizitat sâmbătă o şcoală din Bucureşti.

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, este recunoscătoare poporului român că a primit ucraineni în casele şi inimile lor. Jill Biden a transmis pe Twitter şi un mesaj lui Carmen Iohannis, la sfârșitul vizitei în România.“Mamele vor face orice pentru copiii lor – iar mamele ucrainene, precum Svitlana, continuă să fie atât de puternice şi rezistente. Sunt recunoscătoare să ştiu că poporul român a luat aceste familii în casele şi în inimile lor”, este mesajul lui Jill Biden, postat pe Twitter.

“Colegei mele profesoare şi Prima Doamnă, mulţumesc pentru o după-amiază în România plină de compasiune şi speranţă. Nu numai că împărtăşim o dragoste pentru elevii noştri, dar suntem unite în sprijinul nostru pentru poporul ucrainean”, a mai afirmat Jil Biden.

Jill Biden va călători la Bratislava, Slovacia

Carmen Iohannis şi Jill Biden au vizitat sâmbătă o şcoală din Bucureşti, unde s-au întâlnit cu mai mulţi copii refugiaţi ucraineni şi cu mamelor acestora. Întâlnirea dintre cele două și mamele din Ucraina a fost emoționantă. Prima doamnă a Americii le-a oferit copiilor cărți și dulciuri. Femeile au povestit dramele și traumele trăite în timpul războiului și al fugii lor din țară. În clasa unde s-au purtat discuțiile cu mamele, Carmen Iohannis a ocupat scaunul central, iar Jill Biden a stat foarte aproape de una din femeile din Ucraina. Copiii refugiați le-au cântat celor două soții imnurile României și Ucrainei.

„Cred că mamele sunt gata să facă orice pentru copiii lor și voi luptați pentru ei, ceea ce cred că mamele fac. Cred că sunteți incredibil de puternice și luptătoare. Românii sunt atât de minunați. Poate vrei să spui câteva cuvinte despre ei pentru că sunt eroi”, a spus Jill Biden. Jill Biden va călători apoi la Bratislava, Slovacia, pentru a se întâlni cu personalul ambasadei SUA. Duminică, 8 mai, Prima Doamnă va merge la Kosice şi Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiaţi, cu lucrători umanitari şi slovaci locali care sprijină familiile care au căutat refugiu în Slovacia în timpul acestei crize.

Alina Gorghiu vrea în fruntea PNL Argeș

Articolul precedentMarea Britanie suplimentează sprijinul militar acordat Ucrainei
Articolul următorUnitatea 1 de la Cernavodă se opreşte duminică planificat