Centrala de la Cernavoda
Centrala de la Cernavoda. Sursa foto: pagina de FB a Nuclearelectrica

Unitatea 1 a CNE Cernavodă va intra duminică în programul de oprire planificată. Desincronizarea de la Sistemul Energetic Naţional urmând se va produce la ora 11:00, a comunicat  Nuclearelectrica. Centrala nuclearoelectrică Cernavodă asigură funcţionarea în siguranţă a Unităţilor nucleare 1 şi 2, fiecare cu o putere instalată de producţie de 700 MW. Cele două reactoare de la Cernavodă asigură aproximativ 20% din necesarul de energie al României.

Ce lucrări sunt programate

Lucrările se vor efectua în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător. Ele se vor realiza conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă şi cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie împotriva COVID-19,  transmit reprezentanţii Nuclearelectrica.

“Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, iniţiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane şi bugetare corespunzătoare”, a comunicat Nuclearelectrica. În perioada opririi planificate se vor realiza activităţi din  programul de mentenanţă preventivă,  programul de mentenanţă corectivă, programul de inspecţii, programul de testări obligatorii pe perioada opririlor planificate, programul de implementare modificări de proiect.

Compania a realizat anul trecut un profit net de 1,01 miliarde lei, în creştere cu 45,5% faţă de anul 2020 (699,3 miliarde lei). Veniturile din exploatare au crescut cu 28,1%, la 3,2 miliarde lei. Producţia de energie a scăzut în anul 2021 cu 1,7%, la 10.377 GWh.

Ce mesaj emoționant a transmis prima doamnă a Americii românilor


Articolul precedentCe mesaj emoționant a transmis prima doamnă a Americii românilor
Articolul următorConsilierul local PSD Daniela Popa o acuză pe primarul Clotilde Armand de dezinformare publică