Sursa foto: Pixabay

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sunt îngrijorați de modul în care omenirea va face față unei noi pandemii.

OMS susține că, în prezent, omenirea este la fel de pregătită pentru o nouă pandemie cum a fost în 2019 și s-ar putea, afla, de fapt, într-o situație chiar mai proastă din cauza problemelor economice cu care se confruntă majoritatea statelor lumii, informează Reuters.

Mai exact, omenirea este la fel de vulnerabilă cum a fost în urmă cu trei ani, când coronavirus a pus stăpânire peste statele lumii, iar miliarde de oameni au fost obligați să rămână închiși în case.

Comitetul Independent pentru Pregătire şi Reacţie în faţa Pandemiilor a precizat, în raportul său, că lipsa reformelor și absența reglementărilor internaționale din domeniul sănătății arată clar că o nouă pandemie ar urma, exact, pașii pe care omenirea i-a făcut în 2019.

Pandemia de Covid-19, o amintire. Cum unele state au știut să reacționeze rapid, iar populația s-a imunizat împotriva coronavirusului

„Dacă ar apărea ameninţarea unei noi pandemii în acest an, în anul următor sau peste doi ani, ne-am afla în mare parte în aceeaşi situaţie… sau în una chiar mai rea, ţinând cont de precara situaţie fiscală în care se găsesc multe ţări, dacă nu chiar cele mai multe dintre ele, în acest moment”, a adăugat fostul premier al Noii Zeelande Helen Clark, coordonatorul raportului, informează Agerpres.

Raportul a fost publicat cu câteva zile înainte de reuniunea Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de la Geneva.

Reamintim că reprezentanții Comitetului Independent pentru Pregătire şi Reacţie în faţa Pandemiilor au declarat că interesul guvernelor lumii față de o posibilă pandemie a început să scadă simțitor.

De asemenea, instrumentele necesare pentru tratarea pandemiilor și îmbunătățirea capacității spitalelor bate pasul pe loc, într-o perioadă unde Covid-19 poate reveni.

Citește și articolul: Avertismentul medicului Jurma: Un nou val de COVID-19 va lovi România

Articolul precedentExpert rus: Marea Britanie poate fi trimisă în Epoca de Piatră în 10 minute
Articolul următorMaia Sandu, în Parlamentul European: ”Moldova e hotărâtă să rămână o parte a lumii libere. Acest război trebuie oprit rapid”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.